Nyårslöften

Jag brukar aldrig hinna skriva eller säga några nyårslöften, men jag tänkte försöka nu innan gästerna är här och allt blir stökigt (men trevligt).


* Satsa på skrivandet.

* Bli mer hjälpsam, samtidigt som jag ska lära mig att säga ifrån på riktigt.

* Bli min egen bästa vän.Så. Får vi se hur länge det håller.

Vi kastar det gamla?

NEJ!

Alltså, man kastar inte det gamla. Inte utan att minnas och använda sig av de erfarenheter det har givit oss, det som vi är på väg att göra oss av med. Vad jag försöker säga är att alla talar om att man ska träda in i det nya året, glömma året som gått och endast blicka framåt. Men.. absolut inte! säger jag. Kanske för att 2010 visade sig bli ett av mina mest minnesvärda år hittills, men jag tror på att alla erfarenheter kan användas till något gott. Allt kan vändas till någonting, om inte positivt, men i alla fall användbart för ens egen fortsatta utveckling.

Med det sagt, kan jag meddela att jag är förkyld och känner mig något vidrig i fråga om utseende. Men inte ska man hänga läpp på årets mest.. festfyllda natt! Nja, egentligen är jag av åsikten att nyårsafton är lite överskattat... och därmed stämplar jag mig själv som tråkmåns, antar jag, men så får det vara.

Hursomhelst, pappa och brorsan har slitit i köket hela dagen för att få till en superb måltid för oss och våra gäster, vilket jag ser fram emot. Även om nyårsafton som så inte lockar mig direkt, så förknippar jag ändå den här dagen och natten med ljuva minnen eftersom det hör ihop med god mat och cider. \o/


Sjuk och..


.. allmänt krasslig, men..


.. vi kör ändå!

Låt oss nu välkomna 2011. Som nytt år känner det sig säkert lite blygt och osäkert, men om vi följer Annas exempel när Bob Hansson var på besök och ropade "HEJ BOB!" och ropar "HEJ 2011!" vid tolvslaget så mår det nog hundra gånger bättre sen. Och det gynnar ju alla, visst?

/R

I natten

Nu är det väldigt sent jag vet, men tänkte städa bort lite av julaton ur hörnen härifrån. Det är så sorgligt tycker jag, att den dag man väntat så länge på är över på ett ögonblick. Jag antar att det är så med mycket i livet. Ibland undrar jag om tiden kanske, trots att den bara är ett påfund av oss människor, bara lurar oss konstant. Som en joker, springer snabbt ena stunden och långsamt i andra. Hur skulle vi någonsin kunna avslöja den som en bedragare? Det är omöjligt i nuläget. Inte för att det låter befängt, utan för att majoriteten av människosläktet lever i lådor som inte tillåter dem att se över kanten.

Känns som att jag har levt på choklad, skumtomtar och tårta (pappa fyllde år) igår (25e alltså). Samt en apelsin. Känns helt okej dock. Våren ser jag som alltid som en utväg ur julätandet. Haha. Tjoflöjt vad rolig jag är. Eller inte. :/ Självförnekelse bådar gott inför stundande termin. \o/

Myser av Gunnar Ekelöf boken jag fick av pappa. Samlade dikter och hela jag blir till sirap. Jag vill också kunna skriva så.. uttrycksfullt, så målande, skapande, originellt. Väcka tankar, idéer, känslor.

Ingen press alls Rebecka. Ingen alls.

God fortsättning!/R

Julafton på min ära

In case you had forgotten, it's JULAFTON today! Ochh jag är som vanligt helt pepprigt fylld av barnslig julglädje! (Måtte den aldrig försvinna.)

Mamma ville dock inte att vi syskon skulle ha upp julstrumporna i år. :( Och ingen annan är hon hittar nere i källaren bland allt bråte, så det får bli strump-lös jul i år. HUR ska detta gå?

Tjillevippen, vi hörs!

Och btw, God Jul på er alla!
/R

Da'n före da'n!

Jösses vad det har snöat inatt! Mitt fönster är igensnöat till en tredjedel, haha. Det här vädret gör inte mig så mycket, min syster har landat och ska snart vara hemma (peppar, peppar) och idag ska det bara pyntas och julas. Hjulas? Jag kan inte hjula. :( Mamma satte in en hyacint på mitt rum.

Mamma: Kristoffer får en blå, du och Andrea får rosa. ":D"
Jag: Jaaja, det är bra att du upprätthåller könsrollerna ordentligt, mamma.
Mamma: Ja, för mig är det väldigt viktigt.

Liiiite tradigt var det dock när jag fick ett samtal från Amanda som befann sig i Lund och gärna ville fika och ses lite innan jul. DET var ju inte tradigt, däremot att behöva tacka nej för att vädret är som det är och dessutom händer mycket idag. Men! Det kommer ju fler dagar. Ska bli så kul att träffa mina mammor igen, tänk att det redan gått 4-5 månader sen vi sågs...

Ska slå in julklappar idag också. Skriva rim för en gångs skull. Jag känner för att göra saker den här julen, saker jag inte brukar göra. Fast förra året gjorde jag faktiskt mandelmassechoklad-figurer och bollar. Sådan är jag, SPONTAN så det sjuder om det.

...

I alla fall, har nu spelat WoW i några dagar och det är mysigt igen! Jag var så himla uttråkad i juli/augusti, men med nya expansion och allt som händer och är på g så känns det exklusivt och spännande igen. Kanske också för att jag inte är säker på att kunna spela i vår. Humhum.

Har tänkt att jag kanske borde hitta en klänning till kusinens bröllop i maj, med tanke på att det i Sala inte finns überstora möjligheter till att få tag i en som man faktiskt tycker om. Ja, livet är svårt och hårt.

Man kan dock lätta upp den svåra och hårda stämningen med att förtjusas över tv-tidningen inför julen! Det är en av mina favoritsysslor under dessa dagar, att bläddra igenom och ringa in eller stryka under filmer/program som ska alternativt skulle kunna avverkas. \o/


Bilden är irrelevant men jag har tyvärr inga juliga bilder på den här datorn. Än. Hmmm... vänta, låt mig se vad jag kan göra åt saken... häng kvar.

...
..
.

(Ett långt tag senare.)


Okej så renarna blev mer ben än levande varelser. Men! Sätt på den här låten: 
 så blir det ett fyrverkeri av julstämning!

/R

Förberedelsererererer

Igår köptes granar och det är sviiiinkallt ute. Det blev jag ännu mer varse om idag när jag och brorsan gick ner till stan, spenderade några timmar där (jag hittade julklappar så nu har jag bara en kvar att fixa!) och sedan promenerade jag hem. 5 km dit, 5 km tillbaka. D: När jag kom hem kunde jag inte känna mina lår längre. \o/ Postade några julkort, fick paket från Plätt (som jag tjuvkikade liiiite - mycket - i) och när jag slutligen kom hem igen efter rundan till torget så tappade jag upp ett varmt bad med badsalt (varför heter det tappa upp? Man kan fasen inte tappa upp någonting, det faller ju ner D: ) och låg där tills jag nästan somnade och fick mormorfingrar. DET har jag saknat som in i uppe i Tärna.

Heeelt utmattad nu.Titta! Håret frös under promenaden hem från stan. D:

/R

Julglädjen

Mamma och jag i bilen. Mysig julmusik på radion. Bilen framför oss kör långsamt vid trafikljusen.

Mamma: Men KÖÖÖR då, vad GÖR du?!!!Äkta julglädje.

Stockholmsfasa

Hanna, Anna, Matilda och Görel släppte av mig vid stationen i Sala och sen satt jag där och väntade i ungefär en timme. Tåget var lite försenat, men inte så farligt. Något som däremot visade sig bli väldigt jobbigt var när jag skulle bära omkring på den stora koffertliknande resväskan jag fått låna av Görel (eftersom en viss Rebecka aldrig tänker till och därför inte hade med sig en egen väska upp till Tärna, mamma tog hem alla). Den.. har bra plats för allt möjligt, men jag packar ju alltid så fruktansvärt mycket så resultatet blev en helvetestung väska. Jag som inte har några bra armmuskler. ;_; 
   Hade alltså tänkt lyfta upp väskan på hyllan ni vet, men jag orkade inte riktigt så den föll ner och slog i knäet på kvinnan som satt ytterst (min plats var vid fönstret). Hon ropade till och jag bad så mycket om ursäkt och kände mig jättedålig. D: Hon var inte särskilt tillmötesgående. Jag menar, jag trivs väl inte heller med att kånka omkring på något så tungt och dessutom kanske skada medmänniskor. Men när jag sa tack och log så visade hon inga tecken på att ha hört mer än att se på mig. Argh. Jag dissar osympatiska tågresenärer som inte kan lätta lite på sinnet.

Hursomhelst, väl framme i Stockholm fick jag uppleva ett riktigt filmögonblick. Till vänster rusade folk mot mig, till höger rusade dem bortåt. Jag stod i mitten och kände bara att "herregud, jag kommer svimma eller dö snart". Det var så där som i filmer att alla andra rusar omkring en och själv känner man sig helt långsam och som att allt stressar. Inget att rekommendera och Stockholms station är inte min favoritplats från och med nu kan jag ju säga. Fick lätt panik när jag kollade på klockan, eftersom jag bara kunde bära väskan en liten sträcka i taget. Lägg sen till alla blickar jag fick från folk som jag läste in tyckte jag såg konstig ut. Usch. :(

Var så hemskt trött under resan till Lund. Hade dock trevliga grannar den här gången och jag kunde äntligen slappna av. Men jag var nog väldigt borta i skallen många stunder. Bland annat på väg till toaletten och jag träffade på en ung man i "tågkorridoren". Helt utan anledning sa jag "HEJ!" rätt ut och fortsatte bara gå. Utan att le eller någonting. Haha.Sen blev vi ungefär 1½ timme försenade (har jag för mig) och stod still precis utanför Lund för att det var sådan kö in till Malmö. Jag var dödstrött, kissnödig och hungrig, vilket gjorde mig väldigt irriterad på minsta lilla. Den här gången var det tjejen på ett säte som konstant sa dessa fyra meningar: "va sa du? va säger du? va sa du att? va säger du att?" -.- 
    Snacka om att det var skönt att mötas upp av mamma som bar väskan en bit och skjutsade hem mig där choklad och lugn väntade. Jag vet inte hur många gånger jag pussade Simons huvud eller kramade om Stina. Mina älskade pälsbollar. <3

(Btw, bilden har ingenting med någonting att göra. Jag tänkte bara låta ögonen vila lite från all denna text liksom.)

/R


Åter i Lund

Ledsen för den extremt dåliga uppdateringen här på bloggen, men jag har varit så väldigt upptagen (samt trött) den senaste veckan. Nu ska jag försöka dra mig till minnes vad som har hänt, och försöka redgogöra för det dessutom...

I onsdags var ju nästan nervositeten på topp, jag trodde den var det i alla fall. Men nej då, den skulle upp ännu lite till på torsdagen så klart. Genrepet inför eftermiddagens julavslutning var ju något av en katastrof för mig som ännu en gång inte riktigt klarade av min egen press och nervositet och bröt ihop en smula. Men som Elin sa efter vårt uppträdande: nu har jag bevisat att det är som de (vilka?) säger, går det dåligt på genrepet går det bra på själva uppvisningen. Så. Kan inte beskriva den lyckokänsla jag hade och som verkligen genomsyrade min kropp efter att jag var klar med min dikt. ^_^

Sedan var det julbord och det var verkligen... ett äkta julbord. Helt otroligt mycket gott. Som vanligt åt jag för mycket på alldeles för kort tid så den där mättnaden infann sig även detta år. Lär man sig aldrig? Jag antar att det är den där totalt överfyllda tallriken som bara rycker tag i ens sinnen och förnuft och skakar om dem som små bjällror så att man varken vet ut eller in.


Prinskorv, sill, julskinka, salami, potatis, rostbiff, lax, ägg med räkor, köttbullar, mimosasallad, ngn romsåsblandning, julmust!

Melon, ananas,skumtomtar, chokladbollar, kiwi, vindruvor, knäck, någon märklig men otrolig god chokladkompott med nötter, marshmallows, kola m.m.

Sedan bio igen, fransk den här gången, En Julberättelse.

Fredagen innebar packning. Ätande av rester och en hemsk känsla av separering. Har jag nämnt att jag avskyr att packa? Ännu jobbigare är det när man egentligen inte vill åka, händer och fötter vägrar liksom samarbeta. Men hur jag än gjorde så blev väskorna ändå på något sätt fyllda och det kändes väldigt konstigt att släcka och stänga rummet. Innan dess hade jag även i princip dränkt mina små plantor. Hoppas hoppas att de överlever.


Natten till fredagen spenderades för övrigt i dagrummet med fina människor som man aldrig ville släppa.

Fortsättning följer, nu ska mamma och jag till stan!
/R


Hej mitt vinterland!


/What Becomes Of The Brokenhearted - Paul Young


När man ingenting annat har för sig

Nu har jag i ett par timmar fixat rummet genom att städa, plocka ihop papper och planterat resten av mina skott från Alice. Känns märkligt MÄRKLIGT att lämna Tärna för tre veckor! D: Jag känner mig nästan lite... nervös. Pirrig, förväntansfull. Som att jag ska besöka ett helt nytt ställe. Perosnligen tror jag att det kan bero på allmän folkskygghet som har uppstått under dessa isolerade fyra månader.
   Mår lite illa över att lämna klassen. Men! Jag veeet, jag vet, vi ses snart igen. Julen och nyår kommer gå så himla fort misstänker jag. Rätt som det är har januari anlänt liksom.

Nu gör jag så där igen. Springer händelserna i förväg. SLUTA, Rebecka. Så.

Dags att fokusera på morgondagen. 8:40 samlas vi som vanlig lektion för att repetera och öva med Eric inför diktuppläsningen. Efter lunch kan vi göra lite vad vi vill, fram till 15:30 då julavslutningen tar sin början med lite smått och gott... skrivarna ska vara sist ut som sagt var. Efter det är det julbord! \o/ Som sedan följs av bio. SÅ mysigt. :')

Har nu även kollat upp när mitt tåg från Sala går (15:44), och kommer få skjuts av Hanna. Gött mos! Ser fram emot tågresan, älskar tåg. I detta nu laddas dessutom min iPod (hoppas jag) uppe hos Görel som har en sån.. fillifjonkgrejsimojs som man bara sticker i ett uttag istället för att koppla in iPoden i datorn.

Försöker nu komma på saker som är lätta att glömma bort i resehetsen. Det blir ju liiite trixigt om jag glömmer någonting viktigt häruppe, eftersom ingen kan skicka ner det till mig då. Annat är det om jag glömmer saker i Lund.. som mina regnbyxor (vilka jag inte har fått användning av än *host*).

/R


Bara för att jag skjuter upp allt vad jag ska göra

"Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?"


Dagen efter Lucia, dagen innan onsdag


/Umbrella - The Baseballs

Mysigt med luciatåg i kyrkan igår morse, var ett av de bättre tåg jag sett/hört. Hög julkänsla-faktor på det! Efteråt bjöd mattanterna på någon sorts pepparkakor med nötter i och lite annat gott. Nu har matsalen ändrat utseende invärtes inför avslutningen på torsdag. Jag är taggad! Och fruktansvärt nervös. Skrivarna är sist ut (som vi ville ha det) och man vet ju att folk kommer vara trötta och rastlösa vid det laget.

Fast om jag ska vara ärlig så är jag mest nervös för min egen nervositet. Jag förstår inte hur svårt det kan vara för mig att bara slappna av och se det som en kul grej. Jag tycker ju om att stå på scen och göra något jag kan/är bra på. Nåja. Får försöka.. försöööka schemalägga nervositeten, som Emil Jensen sa.Vad som gäller nu är att skriva en dikt till imorgon. Sedan ska alla dra varsitt namn ur Hannas hatt och det namn man får upp, den personen ska man dedikera sin dikt till. Jag har fullt upp med att inte låta prestationsångesten få sitt grepp om mig. :') Samma sak med andra uppgiften: utsätta vår karaktär vi fixade fram på lektionen idag för någon slags situation och se hur den reagerar. Yikes. Fin utmaning, har ingen aning om vad för situation... gnugga geniknölarna damnit!

/R

Förresten...

... det är något fel med mitt knä. Blä.

Tredje advent...

... och imorgon är det luciatåg i kyrkan. Ser fram emot det, ska bli mysigt. Sista responssamtalet innan lovet, ingen inlämning och Buffy på kvällen (förhoppningsvis). Måste börja packa snart inför fredag... hatar att packa. Man glömmer liksom alltid någonting. Hur mycket man än funderar och tänker igenom så blir det alltid så att man glömmer någon liten grej man från allra första början hade tänkt ha med.

Är rädd att responstexterna har fått lida den här helgen. Dialekterna är roliga att läsa men svåra att ge feedback på. Har dessutom annat i huvudet för tillfället. Får se om tankarna har rensats ut till imorgon. Annars kanske Buffy kan hjälpa till med det. Fast just nu tror jag att sömn är vad som krävs och behövs. Booyah, sov gott!/R

En bolsteröken med månen som sällskap

En dag missar jag avfarten
och störtar ut i det stora mörka
utanför kartan
utanför ramarna
    i periferin ska jag
utforska det som aldrig tidigare
har utforskats.


Godnatt!
/R

Efter Blackeberg

Åh, vad bra min klass är.
Ni är bäst.

Förresten...

... snart är det julavslutning. :o
I'll Be Home For Christmas - Doris Day

Lilla händelse Nr. 4 (försenat dokumenterad den också)

 Bilder från bussresan till Sthlm.

I tisdag åkte hela skolan till Stockholm alltså och såg på Aniara. Riktigt bra var det och jag lyckades till och med få med brorsan som kunde följa med tack vare biljetter som blev över. ^_^ Hallwylska var även det väldigt spännande. Jag bara älskar att gå omkring i gamla, ståtliga byggnader. Att tänka sig hur folk förr i tiden har gått omkring på precis samma ställe där man själv går, suttit i stolarna, ätit med besticken, sett ut genom fönstren. Tiden är en märklig sak. Hur den passerar och om vi inte tänker på att lämna spår efter oss så försvinner vi bort i glömskan.(Roligast med Aniara var alla kända ansikten, bäst var musiken.)

Litet samtal med Nenne senare idag, vid tvåtiden, och ikväll drar nästan hela klassen till Blackeberg! Några av oss ska uppträda, läsa dikter, men jag ska sitta i publiken. Det får räcka med julavslutningen för mig... tillräcklig nervositet inför det känner jag... x) Ska bli väldigt kul (as in fint) att få höra de andra dock, ser verkligen fram emot det.

/R

Görel och Rebecka på msn

Görel: Jag klarar inte av facook längre.Rebecka: Nej. >.<
Men fick du mina meddelanden?Görel: ARE YOU THERE MY LOVE? OR ARE YOU IGNORING ME? BASTARD.Rebecka: Men va?
Jag svarade ju.
>.<Görel: Hallå?Rebecka: HALLŨ!!!!
HÖR DU MIG?!!Görel: hallå?
skddflf¨s¨fRebecka: AAAAAHHHH WOOOO
åawfkap<ogGörel: ¨s
faRebecka: mkAFkmGörel: fRebecka: !!!!!!Görel: afasdgfhgRebecka: l<snfvl<sndgklzdGörel: asdRebecka: KLISTERSNOR!Görel: asdfgh
asdfgh
ASDFG
HASDFGH
ASDFGHRebecka: MEN SLUUUUTA!


Lilla händelse Nr. 3 (aningens försenat)

Hopphapp!

På grund av gårdagens smärre hetsskrivning i form av text på dialekt (skånska då som jag inte alls kan) blev det tyvärr ingen uppdatering om vad som hände på kvällen. Jonas Hassen Khemiri var här och gjorde en riktigt trevlig och mysig liten föreläsning. Han verkade vara väldigt jordnära och medveten om saker och ting vilket kändes mycket uppfriskande! Nu kanske jag har fått kicken som behövdes för att börja läsa Montecore på riktigt...

Idag, närmare bestämt om cirka 2 ½ timme, bär det av till Stockholm på kulturresa med skolan. Först Hallwylska museet med högra handen och vapendragaren, min sekond, Captain Bad-Foot, mer känd som Görel. Och sedan på kvällen Aniara minsann. ^_^ Man känner sig så... bortskämd som får gå här och uppleva glada dagar med människor som man trivs med. Alla borde få känna så åtminstone någon gång i livet.

Här ska ni få se någonting riktigt fint att börja/fortsätta dagen med./R

Andra advent!

Helgen har gått väldigt snabbt, men samtidigt inte. Timmarna har flutit ihop och det blir ännu mer suddigt när man tar tupplurer då och då som helt ställer dygnsrytmen på ända. Få märkliga känslor slår känslan av att slumra till runt 16 och vakna upp en och en halv timme senare. Man bara "va" och sen lever man resten av dagen som i dimma.
   Å andra sidan har helgen gått långsamt. Jag tror det beror på min plötsliga längtan efter att återvända till Lund inför jul. Hoppas hoppas att snön ligger kvar.

Har ägnat senare delen av kvällen åt att läsa och kommentera responstexterna. Jag känner mig som en dålig elev som hela tiden skjuter upp viktiga ärenden. Dessutom har jag inte lyckats läsa ut Montecore. Dåligt Rebecka. Fruktansvärt dåligt. -.- Finns egentligen inga ursäkter, mer än att mitt huvud inte klarar av att tvångsläsa på tid. Hjärnan säger stopp och belägg direkt. D:

Cataclysm släpps på tisdag och jag har otrolig World of Warcraft-abstinens. Det är inte klokt. Jag misstänker att det är för att julen närmar sig och jag får sån WoW-kraft då. Tyvärr har mina möjligheter att spela från och med imorgon (som jag annard hade planerat så fint) fullständigt saboterats av diverse obotliga tekniska problem. Bah! Så får sitta här och möga. Men om vi tänker att glaset är halvfullt, så är det ju faktiskt så att jag antagligen inte skulle haft så mycket tid ändå att spela. Dessutom vet jag inte hur anslutningen här skulle må av att WoW-belastas... humhum.

Hursomhelst, imorgon kommer Jonas Hassen Khemiri på besök och vi ska ställa frågor. Jag har inga frågor. Eller jo, kanske. Jag måste ha, för det var lite av läxan. Uuuh...Godnatt limpor.
/R

En fredagVisst ser det ut som en stjärnhimmel?
Underbara snö.
(Så länge den inte ställer till med trassel när jag ska hem.)

Det är återigen fredag och som vanligt känns tiden oändlig. Ska senare bänka mig framför någon tv och äta, försöka njuta av mitt eget gediget ensamma sällskap. Det brukar fungera ganska bra.

/R

-

jag känner mig något nedsvärtad av diverse inre terrorattacker.


Lilla händelse Nr. 2

Och av en händelse blev Bob Hansson även mitt hundrade inlägg. Tänka sig! Tack Bob.Dessutom är det första december idag! Och imorgon är det torsdag. Med film, An Education, yay! Mycket mysigt som händer och allt tack vare att jag valde Tärna som min folkhögskola. Livet är allt bra märkligt och fint ibland.Den här snön och kylan är helt underbar. -20 ikväll!
Nu lyssnas det på julmusik i mitt rum och jag drömmer mig bort till den 17e när jag kommer hem till Lund. Känns väldigt surrealistiskt, nästa vecka är sista "hela" veckan här innan lovet. Hoppas att tågtrafiken är snäll mot mig under resan ner... jag som är så ovan vid längre sträckor. D:

Men, innan dess ska vi till Stockholm och ha luciatåg samt uppläsning. Ropa inte hej förrän du är över bäcken Rebecka. Hm, jag vet inte riktigt vad jag ropar hej för, eller vad det är för bäck jag hoppar över, men.. det kändes rätt att säga så helt enkelt.

/R


RSS 2.0