KvällsnoteringIdag har varit en helt underbar dag.
Mår väldigt bra för tillfället.
Hoppas att det håller i sig ett tag.. känns så fint.

Sov så gott. :)
/R


I WANT YOU


to read this!

Why?
För att mina ord för en kort stund blir dina tankar, och det är ju alltd trevligt att förvandlas till mig./Twist in my sobriety - Tanita Tikaram

Vad händer annars? Ja, igår skrev jag brev till en kär vän, planerar att skriva ytterligare ett till en annan vän idag. Gick finfinaste promenad med Gerd också. Stukade foten lite lätt efter ett av många platta fall. Så idag sitter jag med foten i vädret för att inte vätska ska samlas och därmed fördröja läkeprocessen. (Detta informerade vårdguiden på internet mig om. Gilla vårdguiden! Hmm.. undrar om vårdguiden finns på fb.. då ska jag gilla. Uppdatering: tydligen finns de på fb, men "bara" för invånare i Stockholm. D: På något dumt sätt känns det som att jag skulle klassa mig själv som stockholmare om jag gillade. Det vill jag ju inte. Inget illa menat mot alla stockholmare. :o  Jag gillar i huvudet. Det har funkat bra hittills!)Kom precis på att jag måste börja läsa diktsamlingen vi har till på onsdag. Humhum.. borde köra igenom allt som ska göras idag. Läsa respons, dikter och skriva dikt till tisdag samt text till fredag. Är så fruktansvärt stressad inför framförandet i Sala den 12e. x_X

/R

En morgonpigg höna?


/Nocturne No. 2 in E-Flat Major, Op. 9, No. 2 (Chopin) - Vladimir Ashkenazy


God morgon!
För första gången på väldigt länge väljer jag att fortsätta vara vaken den här torsdagsmorgonen, trots att jag inte har några egentliga planer (mer än mat och åka in till Sala). Känner för att se dagen vakna upp. Visserligen hyser jag fortfarande starkt ogillande gentemot tidiga morgnar, men den här plötsliga morgonivern kan nog bero på att det är skriv- och läsdag. Jag vet att om det så behövs skulle jag kunna lägga mig och slumra en liten stund.

Åh, vad jag gillar mitt rum. \o/

Igår blev jag klar med Stumpen, min virkade minival. Omöjligt för honom att simma med så pytteliten stjärtfena och sidfenor som är helt insydda i kroppen, men let's be honest, det är ju inte som att jag kommer släppa ut honom i havet. Nu pryder han fruktfatet (som "överraskande nog" är tomt på frukt) tillsammans med minibjörn och minimus (OBS! Dessa två kamrater till Stumpen har jag inte gjort).Genarp med Anna och Amanda sommaren 2008.

/R

KänslorInatt drömde jag att jag dog. Det var väldigt obehagligt och känslan av att livet plötsligt är slut, att jag måste förbereda mig och acceptera det oundvikliga, har förföljt mig hela dagen. Hoppas på en lugnare sömn om några timmar.

En mer härlig känsla är skrivarlusten som kittlar i mina fingertoppar. Jag vet att jag vill skriva, att jag måste för min egen skull. Och jag vet att jag kan fixa det. Önskar bara att jag hade mer kunskap, det hade varit så bra att bara kunna skriva utan att oroa sig för om det eller det inte stämmer överens med fakta eller varandra. Nej, jag är inte så sugen på att hitta på helt utifrån mitt eget huvud, jag är tillräckligt fascinerad (jösses, var tvungen att googla ordet.. tappar jag intellekt varje dag som går?) av allt som finns i våra böcker och vår historia för att helt kunna ignorera det.

Random fact: jag har dekorerat Edgar med ett kravmärke./R


I mitt kyffe skriver jag visor om vardagens träta fast inte just nu.

, nu har man lagt in betalning till nästa hyra. Svider men så får det la vara.
Är lite glad så där ikväll för vi fick pizza till kvällsmat och jag lyssnar på mysig musik. Lånade några intressanta böcker också. Försöker nu plita ner några rader till imorgon och Nennes poesi-uppgift. Vi ska skriva om egenupplevda saker, så som vi såg/ser dem just då. Inte ljuga.


Lund sommaren 2009

Det känns väldigt svårt, av någon anledning. Intressant hur jag tidigare inte har tänkt på poesi som att den kan vara riktigt konkret. Eller jo, det har jag, men att man skulle kunna ta en självbiografi och bara genom lite radbrytningar göra om texten till poesi.


Lund sommaren 2009

Till responsinlämningen i morse skickade jag in en text som ska funka som en inledning på en ny berättelse jag haft i tankarna senaste dagarna. Något av det värsta och bästa jag vet är detta stadie av fullkomlig uppgivenhet inför någonting nytt som fötts i huvudet. Man vill så gärna skriva och skriva, hela tiden, få ner idéerna. Men på något sätt har jag väldigt svårt för det. Jag är rädd för att förstöra mitt eget påhitt. D:


Lund sommaren 2009

Lite sneaky är jag förresten. På inläggets längd ser det ut som att jag har skrivit jättemycket, men det har jag ju eh.. egentligen inte.

Intresseklubben skrapar med sina pennor...

Ja, nu ska jag ta mig i kragen lite. Ni som inte har en massa att göra kan ju först njuta av den här underbara låten och sedan hyra eller låna filmen jag alltid tänker på när jag hör dessa ljuva toner, nämligen "Den hemlighetsfulla trädgården". Det är fortfarande en film som finns i mitt hjärta, om så bara på ett litet litet hörn. Tänk så många minnen man förknippar med en del filmer och musik. :)


/Winter Light - Linda Ronstadt

/R


John Blund kallar men först måste jag skriva ett inlägg om att få sova och lite annat också.


2008 - Jag leker i Domkyrkans gluggar.

Åh, vad jag längtar efter att få sova nu. Har inte känt mig så här trött på länge. Ser hyfsat mycket fram emot veckan, men speciellt helgen för då ska jag förhoppningsvis kunna låna några filmer av Nenne och äta antingen egenbakad pizza eller Tärna-pizza. That's right, pizza på menyn i veckan.
Väldigt bra meny den här gången.

Störningsmoment i mitt liv just nu är:
torra, såriga händer
fruktansvärt jobbiga, tidiga morgnar
text till på fredag
hyran
hålla budgeten

Jobbigast är nog ändå händerna. Utan händer kan man ju leva. Men det är jobbigt med såriga och torra händer. Och ibland orkar jag inte riktigt bo själv. Man vill liksom tas om hand på något sätt.
Nej, att få mat serverad fem dagar i veckan är inte att tas om hand. Jag betalar för det.
Av samma anledning ser jag det inte som skolk om jag skippar t.ex. friskvården någon gång. Dock stör det mig att jag ändå känner skuld om jag skulle skippa.
D:

Nu gör min rygg ont av för mycket ansträngt sittande i den här fåtöljen.
Dags att sova tänker jag.
Sov gott mummelurer.

/R


Rapport

Pizzabaket blev väldigt lyckat. G bakade och jag sprinklade ut tomatsås, skinka, svamp etc. Sen diskade jag också. Ganska drygt, men nödvändigt.

Har nu kommit tillbaka från dagrummet där jag sett på Man about town samt zappat lite här och där. Känner mig fullkomligt utmattad. Misstänker att det beror på baket. Jag förstår inte hur man kan fastna i tre timmar med att göra två pizzor? Fast det förstås.. vi hade bara en pizza inne åt gången.

Nu har jag i alla fall mat några helger framöver. Gäller bara att inte gå omkring och smygäta. >.o


/Now Comes The Night - Rob Thomas

Är lite trött på att känna mig inspirationslös. Det är mer än idétorka. Det är som en sjukdom, långa trådar av nervgift som bedövar hela skrivarprocessen i mig. Jag tvingar ur mig några rader som jag inte känner någonting för. Låter hemskt eh? Mmm.

Småtjuvar tar vad som finns \o/

Haha, jag har inte ens tänkt på det innan, men efter lovet är det någon som har tagit mina prinskorvar och köttbullar. Vad snopet. Och irriterande. Och väldigt.. vad uppgiven jag känner mig. Kommer aldrig få reda på vem det är liksom. :')

*

Förresten, skulle ju berätta om min dröm, därav S&G-låten i föregående inlägg. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände exakt, men jag minns Nenne som var lärare på en skola (duh?) men med vanligt grundskolesystem. Räcka upp handen, sitta med fokus på läraren hela tiden etc. (låter väldigt bra dock.. vad håller vi på med på Tärna egentligen?). Jag skulle åka med tåg dit varje dag, pendla alltså, och det var skitjobbigt. Tågen var konstiga, perrongerna likaså och jag hade med mig en märklig väska.

Nu ska jag äta frukost och sörja min mat.

/R

ERROR - too many plans


/Last Night I Had The Strangest Dream - Simon & Garfunkel


God morgon!

När jag vaknade för ett litet tag sen kändes det som att jag mycket väl skulle kunna sova ytterligare några timmar till, men jag vet hur jobbigt det är när jag "lyckas" sova bort större delen av en fri dag här. Speciellt när jag för en gångs skull har planer på schemat. *le gasp* That's right! Planer.

* Baka pizza (förhoppningsvis med hjälp av en ytterst degskapande Görel)
* Tvätta (har två tider som verkligen behövs, har ännu inte funderat ut ut allt ska få plats i mitt rum dock.. och nej, jag vill inte använda torktumlaren - onödigt)
* Skriva ut och kanske till och med läsa barnboksmanusen
* Börja fila på nytt material till tisdags inlämningen?

Allt detta och dessutom kanske umgås med folk. Fast där får väl Görel räknas in.

Hm, låter som att jag räknar ut mitt rekommenderat dagliga näringsintag.


Världens jobbigaste och svettigaste trappfärd i Berlin dome. Bild tagen av min bror.

PS. Måste ju äta frukost också. D:

/R

Wababaaba


/Lucky - Jason Mraz ft. Colbie Caillat

Tjo!

Ericlektion idag som egentligen inte gjorde särskilt mycket för mitt sinande intellekt, men det var väldigt trevligt att höra på dikterna som några i klassen redan har lyckats skrapa ihop. Alltså ja, trevligt, men det har nu satt en enorm press på mina kära små axlar. Woo! \o/ För som ni kanske räknat ut vid det här laget så har jag inte någon dikt. Än.

.. lyckomoment idag var när jag lyckades knipa två kyckling-enchiladas inför helgen. De var inte slut! Oh joy!

Random fact: det är dumt att bära endast ett linne under den här stickade tjocktröjan. Huden kliar.


Jag och Görel med klassen på bio igår. \o/ Lägg märke till skärpan.

Borde egentligen fixa mig lite att äta. Har sedan lunchen ätit en banan, tre godisbitar (lyckades spara en massa från bion woo yay me!) och några händer solroskärnor. Tänker att en kyckling-enchilada borde sitta fint innan folk beger sig till klassrummet för att titta på film. Minns inte vilken det var nu men tydligen skulle den vara bra.

Random fact: mina händer ser ut och känns som sandpapper.

Nu har jag lagt ner 100 000 år på att skriva det här inlägget. Det får räcka. D:

/R


Förresten...

... nu ska jag äta en DOLE BANAN och känner stor skuld.

Såsom på Tärna


/Carnival Of Rust - Poets Of The FallJag är inte död.
Ja, det var ju ett konstaterande som i samma stund jag skrev det stämplade "Ms. Obvious" i pannan på mig.

Här på Tärna skiner solen idag och igår var det en helt fantastisk fullmåne. Görel och jag stod en stund ute på fälten bakom husen och njöt av det obeskrivbara månljuset. Det är ju som att stå på en naturlig scen som lyses upp av en enda stark lampa.Apropå Görel slutar jag aldrig förundras över hur märkligt det är när två personer blir vänner. Det är en sådan.. egentligen oerhört bisarr historia. Bandet mellan människor som helt plötsligt uppstår, tvinnas samman ordentligt och sedan håller för en tid eller för alltid tills man dör. Jag menar.. hur?Som skåning blir man lite fundersam över all denna snö som trots flera dagar (veckor?) av tö/slask/regn/plusgrader nu plötsligt får sina minusgrader igen och bestämmer sig för att ligga kvar. Ja, inte för att jag har något emot detta.. hellre minusgrader än plusgrader på vintern liksom.. men längtar fortfarande efter våren.

Känner mig lite dålig idag. Dålig as in icke produktiv. Gah. Har deadline imorgon på texter till encyklopedin. Dessutom ska jag space'a ut en massa och bli psykadelisk ikväll (får bli efter bion då) in order to skapa i alla fall någonting till Erics fredagslektion. o.o Något stressad? Bliblabluuu...


Avslutar detta inlägg med en bild från i höstas (så längesen? o.o) då jag och Görel hade en av våra många fotosessioner...... gotta love the walk.

/R

Träd är vackra

Tänk att de lever som de gör. Helt likgiltiga inför människan.
Inte för att de är känslokalla, de bara... är.
Existerar.
Och utmärkta att krama.


Inne våras det lite


/The Beacon - A Fine Frenzy


Just nu längtar jag väldigt mycket efter våren. Inte för att jag vill att tiden ska gå snabbare, mer att jag är lite trött på den här kylan som inte stannar ute. Jag älskar mitt rum och vill inte byta, men det blir lite påfrestande ibland att behöva sitta i lager med kläder, alternativt med filtar och raggsockar. Ens rum ska vara varmt och gosigt, ombonat och hemtrevligt. Tänk vad lite kyla kan göra?

Eller så får jag dra igång värmefläkten (vilket jag gjort nu) och acceptera det monotona bruset som följer mina spår tills jag antingen blir galen eller anser att det är tillräckligt uppvärmt för tillfället och stänger av.

Man ska väl inte klaga egentligen.

Det är ju fint med snön.


Inför Annas, Amandas och min inspelning av "Linné - Sveriges blomsterkung". En sådan dag. Men vardagsrummet blev helt perfekt. ^_^


Åh... att få ströva omkring i en bokskog på våren/sommaren.. <3


Dalby stenbrott med Amanda. 2009 års första och sista bad för mig.


Midsommar 2010 med Amanda. Den bästa jag haft på länge!


Lund. <3

Nu blev det mycket bilder men jag känner mig faktiskt gladare nu.
Och varmare.
Fast värmen kanske beror på värmefläkten.

/R

Om så vi alla vore barn, vem skulle veta det?


"Jag önskar att jag vore där ute! Jag önskar att jag vore en liten flicka igen, vild och djärv och fri…  att jag kunde skratta åt alla oförrätter istället för att bli ursinnig. Varför är jag så förändrad?"

/Catherine - Wuthering Heights


Frihetens bojor

Jag tror att frihet och valmöjligheter begränsar mig. Ju mer frihet jag vet att jag har, desto mindre får jag gjort. Bara för att jag vet att jag kan strunta i saker som annars hade pockat på mig hela tiden.

Nu är det i och för sig så att jag har en massa att göra. Skriva barnboksmanus, läsa responstexter, klä på mig, tota ihop dikter till Erics lektion... städa? Tvätta? Gah. Men som jag tidigare nämnt inger lördagar en känsla av "jag har HELA DAGEN PÅ MIG, därför behöver jag inte göra någonting JUST NU".


Icke relevant bild på gårdagens lunch. Det var godare än vad bilden visar. Utom några tomatbitar som var mosiga och inte så ätbara enligt mig.

Har spenderat dagen med att slappa, väldigt mycket. Vaknade flera gånger mellan sju och tio men somnade om hela tiden. Gött mos. Gick sen upp vid cirkus halv elva, fixade ihop lite frukost och har sedan dess sett på film genom Voddler. Nu lyssnar jag på Simon & Garfunkel, låtar jag aldrig tidigare hört \o/, småäter "Puffat rostat ris från Vårgårda" och funderar över barnboksmanuset. Ser fram emot ikväll då vi förhoppningsvis några stycken ska se Inception i klassrummet.


Lite psycho-eyed här eh?

Ganska skönt dock att ha tid för sig själv också. Det gör nog mycket att veta att människor man uppskattar finns inte så väldigt långt bort, ifall att man skulle få för sig att behöva social tid med andra helt plötsligt. Apropå socialt, igår kväll/natt fick jag äntligen ge WoW lite uppmärksamhet igen. Nu efter Cataclysm har spelet fått sig ett ordentligt, förtjänat uppsving. Jag tycker det är roligt igen att spela! Trots att vänner är lite spridda över olika realms.. men ja, därför känns det extra jobbigt att behöva avbryta min subscription nu. Fick en månad, och har haft väldigt roligt. Kanske att jag får tid till det snart igen. Men till dess får jag hålla tillbaka lite. Trots allt är det ju skolan och skrivandet som ska prioriteras.

I alla fall till juni.

Åh nej. Avslutningen. ;_;

Nu slutar vi tänka på det. ****

\o

Mike


Under snöiga lager, lever vi fortfarande?


/Meiko Kaji - Flowers Of Carnage

Idag har det snöat och jag har varit trött. Väldigt trött. Förstår inte riktigt varför. Jag sov precis hela natten, från att jag gick och la mig halv tolv till 7:23 när jag plötsligt vaknade och insåg att radion, väckarklockan alltså, gått igång och att radiopratarna redan babblat i 8 minuter. Somnade dessutom genast om efter att jag ställt om klockan till kvart i åtta istället. Som vanligt.
Kanske är jullovets sena timmar som spökar.

Ikväll ska vi testa på brädrollspel. Det är tydligen bara Görel som har testat på det innan, så vem vet vad som kommer hända. Spännande ska det bli i alla fall. ^^

Så fick vi vår nya responsuppgift, nämligen att skriva ett barnboksmanus. Det är.. svårt. Speciellt om man som jag inte förstår sig på barn överhuvudtaget. Jag vet liksom inte hur jag ska närma mig deras perspektiv. Är rädd att jag antingen över- eller underskattar barnens förmåga att förstå.

Imorgon är det skriv- och läsdag, vilket även innebär inköp av mat. Och gud nåde mig om jag köper choklad. D:/R

Vi vandrar tillbaka dit vi hör hemmaNu är man tillbaka på Tärna! Efter en något jobbig tillbakafärd. Tåget var försenat redan I Malmö så jag missade tåget i Norrköping, men satt istället kvar till Katrineholm och fick ta buss därifrån. Ja, det var nog ändå trevligare än tåg, hade annars fått stressa som in i med alla väskor (fruktansvärt mycket bagage!), men resan blev ganska dryg. Efter ett tag, när mörkret omöjliggjort alla försök att spana ut på omgivningarna, kändes det som att man bara åkte utan att komma någonvart. Inte hade jag någon musik heller, iPoden hade jag ju klokt nog inte stängt av när jag anlände till Lund för några veckor sen, så batteriet var nu helt urgröpt. Yay me!

Har i alla fall fixat i ordning rummet (något sånär) och allt känns precis som vanligt. ^_^ (Notera hur belåten och nöjd smileysen är, vilket betyder att 'vanligt' den här gången innebär 'underbart'.)
Är så fruktansvärt trött dock, kändes märkligt att höra radion gå igång i morse. Men äntligen har jag lyckats knappa in p3! Nej, det har faktiskt varit lite bökigt för mig innan, visste inte vilken kanal det var på. D: Mitt rum är precis lika kallt som innan lovet, och sängen är extremt behagligt varm på morgonen.. en dålig kombination. >.<

Det mest positiva är att alla mina fina växter har överlevt. \o/

/R


Den nya människan

Alltså, ni vet i filmer när folk går till frisörer som är helt WOW; pratar om allt mellan himmel och jord, bubblar av entusiasm och menar att man kommer vara som förvandlad när man går ut från frisörsalongen? Jag antar att jag inte riktigt har utforskat frisörområdet ordentligt (varför skulle jag när hela familjen haft en superbra frisör i alla år liksom?) men nu kan jag i alla fall säga att de där film-frisörerna faktiskt existerar.
    Okej, så mitt liv har inte direkt förändrats den här morgonen/förmiddagen, men det är någonting visst med att sätta sig tillrätta i frisörstolen och sen bara låta tiden gå medan hårbuketten görs om. Att man efteråt känner sig som en lite bättre människa är inte heller så pjåkigt!

Vad jag inte förstår är hur in i bomben svårt det kan vara att ta kort på sig själv och faktiskt bli nöjd. Nu har jag gått omkring i huset och försökt hitta bra ljus, en bra vinkel etc.. och slutresultatet blir lite bleh. Men! Jag känner ändå att man skulle kunna bjuda på en bild åtminstone. Så här inför skolstarten.
Gah.
Packa. GG Rebecka, du toppar listan över lata människor.


Jah. Så blev det. Nöjd!

Jag skulle försöka gissa vad jag hade för huvudform. Tydligen finns det sju olika sorter, men jag minns bara ehm.. rund, oval, hjärtformad och päron. Låter som kroppsformer. Hursomhelst, enligt frisören har jag då päronformat ansikte, som kallas L'OREAL-ANSIKTE. Det låter ju helt fantastiskt. Det ska visst passa till nästan alla typer av frisyrer.. man bara oooooh, aaaaah, jaså?
    Jag vet att många anser att sånt där bara är försäljningsknep, och visst, det är väl skitbra säljarteknik att ge kunden komplimanger och så, men då undrar jag vad som är fel med det? Jag menar, ibland kan man väl få höra lite sånt fint om en själv utan att haka upp sig på det? Inte bry sig om att det kanske bara är för att säljaren ska sälja mer, utan tänka att det möjligtvis, händelsevis, faktiskt är så att man passar i det. Give yourself some cred, liksom.

Tjo!


Inför förändringar


/Swan Song - A Fine Frenzy


Okej, ja, nu är jag smått nervös inför morgondagens frisörbesök. Man borde ju inte, det är dåligt för hälsan att jaga upp sig för minsta lilla. Min nervositet skulle kunna jämställas med.. ja, att stå inför hundra miljoner åskådare och framföra en låt man inte kan.

Ugh.

Nej! Det blir bra.

Apropå jaga upp sig för minsta lilla.. för bara en tjugo minuter sen satt jag semideprimerad i mitt rum och kände hur mörkret hotade att välla över, min röst darrade på gråtens strängar när jag uppgivet halvtjöt åt mamma att jag inte kunde hitta pengarna jag fick i julklapp. Jag är nog bäst på att tappa bort saker. Ja, jag vet, alla är sådana, men jag har verkligen nollkoll. En dag kommer jag hjärtattackera min kropp pga något sånt här. D: Vi letade överallt, på samma ställe kanske fyra gånger, men ingenstans. Vi ställde till och med brorsan mot väggen för att han hade ett likadant kuvert i sitt rum.

Sen hittade jag mitt kuvert i en låda i byrån därnere. Woo!

*facepalm*


Virrig höna.

/R

Maybe tomorrow is a better dayGe mig gift att dö eller drömmar att leva. - Gunnar Ekelöf


Tankar och planerIdag
har jag just inte gjort någonting värt att nämna egentligen, mer än att äntligen boka in klipptid + toning. Det låter kanske inte så spektakulärt, men för mig som hyser lätt telefonfobi var det en ganska stor grej. Inte nog med det, för frisören som jag har gått till sen jag var ett litet knytt var helt uppbokad den här veckan och för ett ögonblick blev jag smått panikslagen.

Vill ju gärna återvända till mitt kära Tärna, fin i håret och med energi och sprudlande glädje för att kunna klara av vårens alla utmaningar. Inte bara rent studiemässigt, utan även kroppsligt: inget större intag av godis eller onödiga sötsaker. Detta endast pga min plötsligt begränsade ekonomi, men jag ser det också som en utveckling och det kan ju bara varra positivt!

Så! Jag tog mig i kragen (ganska ordentligt om jag får säga det själv) och kollade upp en massa olika frisörer på internet. Läste omdömen, betyg etc, och bestämde mig sedan för en som jag ALDRIG hört talas om innan.

(För att vara ärlig så har jag inte hört talas om någon annan frisörsalong utöver den jag brukar besöka, det är väl en trogen kunds förbannelse I guess.)

Fattade mitt mod, höll i det så att det inte plötsligt skulle springa iväg när ringsignalen nådde andra änden, och plingade iväg. Det gick riktigt bra och jag är så stolt över mig själv! Lyckades även få ner priset en aning, efter att jag med plågad röst upprepat priset han nämnde. xD Hoppas nu bara det blir bra... annars får väl Gerd klippa av allt.

/RPS.  /Rachael Yamagata- Quiet


Bara för att

Gerd önskade lite uppdatering och jag är inte den som är den.

Åh, vad sent det är. Jag.. kommer aldrig bli frisk i den här takten.
Men natten är så lockande och mysig.
Sen finns det folk att prata med nu också.
Småfolk som alstrar värme, som små generatorer.
Åh, mysmys.

Sov nu så gott, säger jag till mig själv, eftersom många av er antagligen redan sover.

/R

Under miljöfarliga stoftet festar vi!

/Loving You - Elvis PresleyRSS 2.0