Torsdagstankar


/Big my secret - Michael Nyman

Morr'n!

Den här veckan handlar helt om antologin som klassen ska sätta ihop. Mycken tacksamhet riktas mot de tre-fyra pers som sitter i klassrummet och försöker få rätsida på utseende och liknande. \o/ Resten av oss slappar(?) och tittar på Twilight. Ja, det kanske bara var jag. Lånade nämligen Linneas fullpackade skivfodral med en massa filmer... så nu har jag lite att mysa med i helgen. En helg då större delen av min klass ska göra högskoleprovet. Gah. Jag skulle egentligen också ha gjort det, men då tillkommer flera besvärliga frågor. Resa, var jag ska skriva det, boende? Nej, jag får vackert ta och göra det en annan gång, då med de nya äckliga utökningarna med matematik(?).


Vårigt! Och tydligen ska det bli flera flera fleeeera plusgrader till helgen, tror jag. Wie!

Annat som händer: jag ska söderut på påsklovet. Har jag redan nämnt det? Kanske. Hursomhelst sa jag det och jag ser väldigt mycket fram emot att få återse mitt kära Lund. Speciellt i vårens tid. Vi har ju bara en vecka kvar (inte räknat med den här, eller de resterande dagarna på den här veckan) som ska handla om poesi med Sara Hallström. Sedan är det slut! Nej, inte riktigt, vi har i princip 7 veckor med projektarbete som börjar då. Det kan nog bli roligt, så länge man har en idé. Gah. Vet att jag borde börja fnura kring dt hela redan nu... egentligen är jag antagligen lite sent ute. Men det.. ja, jag ska inte säga att det alltid ordnar sig, men jag vill säga det.


Knoppeliknopp!

Nu ska jag se klart på "Interview with the vampire" (ja, det har varit mycket vampyrer det senaste dygnet, I like it!) och sedan.. ja, fr se vart dagen bär hän. Kanske fortsätter jag läsa i fantasyboken jag lånade av Linnea för flera månader, eller så börjar jag researcha inför nya skrivprojekt.

Kanske tittar jag på "Kate & Leopold". Hugh Jackman är så fin. ^_^

/R

Söndagen of boredomDet kanske är en dålig idé att grovstäda sitt rum när man ännu inte är helt frisk, men insikter brukar oftast nå mig först efteråt. Nu är det i alla fall gjort och jag ska strax hämta tvätten som kanske ligger och möglar i maskinen as we speak.

Har nog aldrig varit med om en tråkigare helg på Tärna. Eller jo, det har jag, men tristessen känns så mycket mer påtaglig utan Görel här. Ska bli skönt med vardag imorgon. Och lagad, serverad mat. Det kniper i magen... får nog ta och värma en pajbit innan kroppen dör ifrån mig.

Apropå dött, jag måste verigen lära mig att ta ut soporna. När jag bytte påse idag hade någonting dött längst ner och nu frodades ett luddigt, mysigt litet samhälle bland resterna. Brrr.

Längtar väldigt mycket hem till Lund. Det är någonting med våren som jag vill uppleva därnere i söder. Okej, det här är första våren jag upplever utanför Skåne (tror jag?) men jag blir så hemskt deppig av att fortfarande se snö drällande överallt man tittar. Kan den inte bara försvinna nu? Nåväl, man kan åtminstone sitta vid husväggen i solen nu, det är alltid ett plus.

Happ, dags för tvätt och mat.
/R

*vimpel vimpel*

Nej, jag har varken dött av sjukdom eller gått under av ALL STRESS. Den har faktiskt lagt sig nu. Inte döden eller sjukdomen alltså utan stressen. Fast jag är på bättringsvägen. Haft jobbig, mest nattlig hosta och ont i halsen. Jag som sällan blir sjuk så här. Men någon gång ska väl hända den också. D:Eftersom detta är min SÅ PERSONLIGA blogg där jag skriver ut precis allting.......... så kan jag ju meddela att min sekond, min vapendragare, min lilla vimpel och fina vän gerd flyttade från Tärna igår. Det här resulterade ju i kopiösa mängder saltvatten och nu en massa dötid som jag har svårt att fylla ut. Men det ska väl gå. Måste gå, vore förskräckligt om jag försvann jag också.

Igår spenderade jag kvällen med tre goa gubbar, dvs Anders, Kristoffer och Linnea. Vi såg på Psycho och A fish called Wanda, fina kontraster. Vet inte riktigt hur dagens planer ser ut, men att börja tänka kring nästa veckas antologi-arbete känns väl som en ypperlig idé.

Energin är väl inte på högsta idag, kanske.
/R

**

Ugh.
Har ont i hela kroppen, kallsvettas, huvudet är tungt och ögonen värker. Hostar också. D: Inte roligt alls... legat i sängen hela dagen, sovit av och till, babblat med Görel på fb resten av tiden. Det är så himla fint och soligt ute, känns inte så dumt med snön just idag faktiskt. Man skulle vilja promenixa, men ... jah. Inte idag tyvärr.

/R

I karaktärernas våld

Eftermiddag!

Morgonen och förmiddagen ägnade jag och fem andra i klassen åt att få respons på våra pjäser. Jag insåg hur stor makt mina karaktärer kan få över mig, när jag väl låter dem. Ofta märker jag inte ens hur mycket de styr mig. Nu menar jag inte att de inverkar på mitt liv, ^^, utan att jag fastnar i deras roller och har sen svårt  att ta mig ur den begränsande lådan.

Så! Vad som gäller nu är att slakta. Kill your darlings! Det som är så typiskt för mig, alltid alltid skriver jag för mycket liksom. För mycket än vad som behövs. Misstänker att min slaskmapp kommer bli ganska full så småningom... Det är dock alltid jobbigt att ta isär och plocka bort älsklingsfraser/meningar/ord. Man får inte bli personlig! D: Det handlar bara om affärer. Business.

Åh, jag har ett kraftigt chokladsug. >.< Lyckades avhålla mig från att nalla ur kylskåpet igår kväll. har en hel påse med rischoklad där.. som bara väntar på att få bli uppäten. Om nom nom... men ikväll ska vi handla, innan bion. Får se om jag klarar av att inte köpa någon choklad eller om jag faller för frestelsen. Hade ju tänkt köpa nötter istället.. hasselnötter är riktigt gott! Men är det inte väldigt fånigt att det finns färdighackade hasselnötter, som dessutom kostar mer? o.O

Dags för slakt!/R


Lycka!


/Everyday - Buddy HollyIgår åkte ett gäng på skolan upp till Romme Alpin i Borlänge och körde en heldag. Helt underbart! Det var så längesen jag åkte utför (skidor överhuvudtaget) och jag kände bara ren och skär lycka när jag efter några stapplande första "steg" med skidorna började första åket. Att vi hade riktigt härligt väder gjorde ju inte saken sämre direkt. Strålande sol hela dagen. Värre var det med mina ögon då. Jag hade inte tänkt på att be päronen skicka upp mina skidglasögon från Lund, och jag vägrade betala för ett par nya, så jag fick vackert stå ut med sol i ögonen i ett antal timmar. Behöver jag ens nämna att ögonen svedsom satan i slutet av dagen?

Var megatrött på bussen hem, somnade och blev sedan väckt av Matilda som ropade mitt namn upprepade gånger. Haha. Jag hörde det, men ville inte vakna. När jag väl insåg att jag satt på bussen och antagligen sett smått borta ut var jag snabb med att vakna till. ^^

Sov väldigt dåligt inatt. Eller, jag sov bra, men drömde jättemycket så hjärnan fick ju inte vila särskilt mycket. Stackare. :( Den har arbetat på övertid den här veckan. I måndags skrev jag färdigt pjäsen och skickade in lite efter deadline (ja, jag vet, jag får ångest jag med av att bryta deadlines!). Idag, trots övertrötthet, läste jag ändå klart "Stormen" av Shakespeare och skickade in min recension. Gah. Imorgon får vi respons på våra pjäser.. jag är fortfarande irriterad över att jag glömde paginera sidorna. ;_;

Hursomhelst.
Den här bilden är till pappa:


Godnatt!
/R

Att blandaEfter ett avsnitt av Downton Abbey tog jag mig i kragen för en gångs skull och började fila på en sommarjobbsansökan. Mest för att jag fick så bra hjälp och uppmuntran från systern min.. tänker att det kan väl inte skada att testa i alla fall. Jag har så mycket att göra känns det som, om jag lyckas med det här har jag gjort åtminstone en bra sak idag. Då brukar man också må lite bättre inombords, stressen avtar en smula liksom.

Men jag följer även upp det jag avslutade gårdagen med, nämligen lyssna igenom en massa låtar på spotify från mellan 1990 till 1999. Jag var ju inte så väldigt gammal de åren och inte heller särskilt uppmärksam på vad för sorts musik som hördes runt omkring mig. Därför är det så himla kul att hitta musik från då som jag med handen på hjärtat kan säga att jag aldrig har hört.

Det känns som en ganska bra idé dessutom att blanda tråkigt med roligt. Att söka jobb är ju kanske inte det mest underhållande (säger hon som aldrig jobbat mer än tre sommarveckor och praon i grundskolan), men det blir lite roligare när man kan köra igång en för mig helt främmande låt och försöka avgöra om jag gillar eller ej. ^_^

Här kommer en som jag faktiskt minns med glädje och som gör att mina ben sprätter lite i stolen. Lägger upp hela musikvideon för att den är så sjuk. :'D/R


Signed with: "The World of Warcraft Team?"


/I do - Colbie Caillat

Rubriken refererar till ett av de otaliga spam jag får i min email inbox nuförtiden, angående WoW. Ibland blir jag tveksam och undrar om de faktiskt är äkta och att jag plötsligt återigen blivit utsatt för någonting.. men oftast är det ganska enkelt att se om det är spam. Som i exemplet ovan. Nog för att Blizzard har mycket att göra, men de vet antagligen vilka de är.Idag fick Görel med mig ut på promenad, vilket behövdes eftersom jag kände mig ganska glåmig och nere under förmiddagen. Men ute sken solen och vi hittade flera ställen att bara stå på och känna värmen mot våra ansikten. Efter det kändes saker och ting bättre. Vi intog köket och gjorde smaskig rischoklad med hasselnötter i till mig. ^_^

Strax ska jag sticka till dagrummet där vi ska se Melodifestivalen. ;) Jag brukar bara titta på finalen nu, det känns så himla onödigt med alla dessa deltävlingar och andra chanser. Man bara gah, orka. :S

Har ägnat en stund nu åt att sjunka in i nostalgitrippar genom att lyssna på både Aqua och Spice Girls på Spotify. Haha, det är sjukt så mycket som kommer tillbaka till en bara så där. Att så många minnen finns invävda i musik. För att inte tala om luktsinnet.. Madeleine-kakor och allt det där. ^^

Trevlig kväll!
/R

En kulturell dag awaits


/In my heart - Moby

Våren har äntligen kommit hit! Det ligger fortfarande snö på marken, jovisst, men man känner våren i luften. Och det är underbart. :) Här och var skymtar barmarken, trött och andefattig efter en lång vinter, men solen är så varm och trevlig nu. Fyller allt med energi. Mina småplantor jag satte under hösten har vuxit mer på bara några dagar än de har gjort under flera månader.
Okej, så det kanske blir så att det kommer mer snö, som någon i klassen trodde. Men det spelar inte så stor roll just nu. Luften doftar och påminner om mormors gård, om påsk när vi brukade knabba ägg hos mina kusiner och spelade om femtioöringar, om sommar i antågande och lättare kläder. Få saker slår den känslan för tillfället.


Blev så himla glad när jag såg att små snödroppar kämpat sig upp invid väggen.

Har varit till fikat och fixat ihop några mackor åt mig. Klassen ska till Stockholm vid 12-tiden, först ska vi besöka Radioteatern och sedan bär det av till Stadsteatern där vi ska se "Sex roller söker en författare". Däremellan ska vi försöka äta något också, så jag tänkte att frukt och mackor borde fungera finfint.

Sitter nu som på nålar, för tydligen ska "en person någon gång under dagen" kolla ventilen på rummens toaletter. Jag älskar verkligen det där vaga i tidpunkten. Jag har stressat hela morgonen/förmiddagen med allt vad toalettbesök och duschning heter. För det är ju inte så att vaktmästarna knackar och seda väntar lite på att man ska hinna reagera. Nej, de knackar och låser upp nästan samtidigt, whoa! Men jag ska inte klaga. Är fortfarande väldigt imopnerad av deras diskreta men effektiva arbete i början av höstterminen när de satte upp min tavla och gav mig ett bra litet skåp.
En av Görels och mina många promenader. Syns kanske inte just här, men redan i helgen - då bilderna togs - kändes våren starkt. Jag var så rädd sen att jag inte skulle kunna dokumentera utvecklingen, eftersom jag min klant satte i batteriet upp och ner i kameran efter att jag laddat det. Satt som berget. Men, tack vare tänger gick det, efter många uppgivna suckar från min sida och många uppmuntrande ord från Görel. \o/


Ooooh, igår (tisdag) var det fettisdagen (stavas det verkligen så? o.O) och mmm, jag åt min första semla. Så gottigt och namnam!

Nu sticker jag snart till lunch, hoppas på en fin dag i hufvudstaden!
/R

Lite så där mycket vår i luftenBilderna tagna av Anna Tegnér. Jag har inga våriga bilder (än!) över Tärna, så jag lånade dessa som togs 2009 i Lunds stadspark. Det var en fin dag.


/My Father's Favorite - Patrick Doyle

(Åh, låten kommer ifrån Förnuft och Känsla, älskar den filmen. Så himla bra skådespelare, hela bunten.)

Ja, här har det varit tyst ett bra tag känns det som. Har haft sportlov hela veckan och snart drar allt igång igen. Vet inte riktigt varför men jag är nog lite stressad. Eller, jag vet varför, det är ganska uppenbart. Skriva pjäs, hitta texter till antologin (och just nu känns det som ett hopplöst uppdrag eftersom jag har en tendens att klanka ner på alla mina texter) samt börja fnura på projektarbetet.
Jag ser verkligen fram emot projektveckorna, det ska bli trevligt. Men då gäller det ju att man hittat något man brinner för att skriva. Tänker med fasa på projektet i trean i gymnasiet. Hua. Men då hade jag ändå en idé som jag utvecklade och blev hyfsat nöjd med.
(NU är jag ju inte alls glad för vad jag skrev då, men det är väl en oundviklig utveckling kanske.)

Lovet har i alla fall varit skapligt. Lugnt och mysigt. Har inte gjort så där väldigt mycket, jag och Görel spenderade en hel dag i klassrummet och spelade Sims, haha. :) Mycket film har det blivit, lite läsning också. Men ingen städning, ajajaj. Borde verkligen städa upp härinne. På terminens första internatmöte sa Sissi att hon visste om att det fanns några som inte städat sina rum sen terminstarten i höstas(!). o.O Jag vet inte med er, men jag känner mig alltid lite renligare och duktigare när jag tänker på det. x)

Blev en sen frukost idag, som vanligt på helgerna. Känns trevligt dock, inga direkta planer mer än att jag borde titta över mina texter, välja ut potentiella vinnare till antologin. Blä. Skärpning nu.

/R

RSS 2.0