The Brothers Bloom

(Jag har haft Fireals musik på repeat hela dagen. Ganska sjukt att man inte tröttnar. Fast det kommer väl det också så småningom.)

Hör ju inte till det normala att jag rekommenderar hit och rekommenderar dit, så när jag nu för en gångs skull (eller okej, det har säkerligen hänt innan och kommer hända fler gånger) ägnar ett helt inlägg åt en enda film borde folk se det som ett säkert tecken på att se den. Ikväll presenterar jag The Brothers Bloom. (Vars öppningssekvens är en av de bästa jag sett. Så himla fin.) Man får ta bredden som den är, alternativt checka på youtube istället! :) Enjoy./R

Ett dagsverke
/Larger than lifesize - A Fine Frenzy

Wohoo!
Har idag skrivit en hel sida! I och för sig endast tre olika dialoger som inte riktigt kanske hänger ihop, men jag har faktiskt skrivit någonting. Ni kan inte ana hur skönt det känns efter flera veckors (känns det som) skrivkramp. Har handledning imorgon och jag tänkte att.. så här kan jag ju inte göra, jag måste ändå utnyttja dessa få handledningstillfällen. Om hon inte har fått någonting att läsa, vad ska hon då ge respons på liksom?

Så jag öppnade ett nytt dokument. Det grinade hånfullt åt mig. Usch. Jag släppte tanken på att skriva. Plockade upp boken om reinkarnation istället. Och se där, jag fick en massa uppslag och idéer. Efter lite läsning började jag alltså skriva.

Är litee så där glatt glad idag också, för att Fireal har äntligen släppt sitt album och jag diggar de flesta av låtarna jag hört hittills. Alltid väldigt trevligt när man får fram ny musik.
Sedan har Linnea rensat ut en massa ur Edgar. Lite så vårstädning. Jag kan ju ingenting om vad som är överflödigt och onödigt på en dator och som man skulle kunna ta bort. Så det är både jag och min käre son glada åt./R


Vår på Tärna.

Ganska häftigt att det för bara ungefär tre veckor sedan såg ut så här på Tärna:.. och att det nu har förvandlats till det här:


/Spring - VivaldiFörunderligt.
/R

Behöver nog inga ord till det här.

(The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.)


Tärnafierad


/Colors of the wind - Vanessa WilliamsDryg tåg- och bussresa upp hit, men inga större komplikationer. Jag gick upp halv åtta ungefär och blev faktiskt klar något sånär i tid så mamma kunde skjutsa mig. Blev smått panikslagen på stationens parkering när jag trodde att jag inte fått med mig påsen innehållande diverse smått och gott. Jag skyller min dramatiska reaktion av tårar på trötthet och ovilja att lämna sin kära hemstad.

Varje gång vi närmade oss en ny station stod det "Nästa [sätt in lämpligt stadsnamn här]. Temperaturen ute är -50 grader." Det var roligt. Första gången jag såg det gav jag till ett litet skratt där jag satt så bekvämt i mitt första klass säte. Sätena var ju så mycket bredare än andra klass! Skönt för benen. :') En kille hade tagit min fönsterplats men det gjorde inget, tänkte jag, eftersom då fick jag ju bara närmare till toaletten, utan att behöva besvära honom. Jah.
   Typ två timmar senare hade jag fortfarande inte gått. Det är någonting med tågtoaletter. De är mycket bättre än busstoaletter, men herregud vad obehagliga de är ändå:

1) Svåra att hitta. Man måste nästan sitta precis bredvid en för att vara säker på att det ens finns en i den delen av tåget. Annars får man börja vandra genom tåget och DET gör man ju bara inte.
2) Låset är knasigt.
3) Utrymmet är så litet att man nästan får djupdyka i toaletten för att få rum att tvätta händerna.
4) Man skulle ju kunna tro att skakningarna från tåget borde lätta på blåsan snabbare. Nej. Fel. Blåsan ser detta som orosmoment och inbillar dig att den är tömd. Sedan måste man gå en kvart senare för att göra om samma process.

Just det, glömde nästan punkt 5) Tåget skakar så kraftigt att man behöver starka benmuskler för att inte åka in i väggen.

Sedan satte jag min dummer mig vid fönstret. Snart blockerades ju min flyktväg av en ny passagerare. Som dessutom skulle titta på film.

Nu sitter jag här och samtalar med min kära gerd, om allt mellan himmel och jord.
Känns bra. Imorgon är en ny dag som förhoppningsvis för med sig energi och skrivarlust. För hoppas kan man ju alltid. ;)/R

Återresan

Argh. Har sagt det förr och jag säger det igen: Jag avskyr att packa. Vad ska man ta med, vad ska man lämna kvar? Har man lämnat något kvar som man inte hade planerat att lämna kvar? Ja, jag vet att man skulle kunna göra det väldigt lätt för sig och packa ner exakt samma saker som ma tog med sig hit, men alltså, jag kan inte. Jag kan ju packa ner det, men var ka jag börja liksom? Allt är utspritt överallt.

(Jag tror att en nattfjäril har dött i min lampa. ._.)

Känner mig lite mer hoppfull inför resan än innan. Såg bilder från Tärna och tydligen har i alla fall björkarna slagit ut sina späda, vårgröna knoppar. Ska bli trevligt att se det med egna ögon. Spännande att se en plats man inte varit hela året på innan återfödas. Kanske borde skriva om Tärnas reinkarnation istället för herr X i min novell. Hah.

Hursomhaver, nu ska jag typ... get down to business antar jag. Upp tidigt imorgon, måste hinna duscha och äta frukost innan tåget går. Bäst att ha allt packat tills dess. Annars blir det ett rejält kackalorum här hemma.

Resfebern gör sig extremt starkt påmind... och då är det bra att det finns musik som lugnar oroliga sinnen:
/Dreamcatcher - Secret Garden


Romantikern spanar ut över en av sina starkaste influenser, naturen, och reflekterar.
Eller så njuter hon bara av solen.
Låter ganska bra vilket som.

/R


Rapport!


/I can see clearly now - Johnny Nash

Skriver ett litet inlägg innan fikat! Igår spenderade vi hela dagen hos mormor och åt god påskamat. Medan de andra tog en promenad satt jag i solen bakom brygghuset och läste liteom reinkarnation. Kan inte direkt påstå att jag känner mig säker inför dessa kommande projektveckor efter lovet, men det kan ju bara bli bättre om jag har läst på lite. Kunskap är makt, som sagt. ;)

Jag glömde ju helt berätta om fredagens hyss och upptåg. Visst, vi åkte till skogen och gick omkring, och sedan besökte vi även lite kort ett galleri med fågelmotiv.
   I bilen hem sen ringde min mobil, jag bad mamma att inte svara eftersom jag misstänkte att det var min bror. Klockan var fyra och jag försökte köra hem så snabbt som möjligt utan att töja alltför myckt på hastighetsbegränsningarna. Kristoffer skulle nämligen egentligen inte hem i påsk var det sagt, dyra biljetter osv, men så hade han fått tag i ett samåkningsgäng och bilade alltså ner på fredagen. Jag var den enda som visste. ;)

Väl hemma låste pappa upp, jag gick och öppnade trädgårdsdörren och där satt bror min. Jag lät föräldrarna själva upptäcka den glada överraskningen. ^^


Godisägget pappa köpte hem, omnomnom.

Snart ska Kristoffer åka norrut igen, men innan det ska vi som sgat fika. Imorgon bär det av tillbaka till Tärna för min del. Nej, jag ser inte jättemycket fram emot det. Men det beror på en hel massa saker. Stressen över projektet och att jag ännu inte hittat någon klänning till bröllopet, Görel är inte där, landskapet ser vintrigt ut i jämförelse med Skåne... Men! Tänker också att det beror mycket på min vanliga jobbiga resfeber. Kommer förhoppningsvis kännas bättre när jag väl är tillbaka.

Fikatajm!
/R

Get over it.


Klädhysteri

Vad är det egentligen med provhytter som får en att se ut som en nyss-uppstigen-ur-kloakerna-trasa? Ett drägg. Någon som känner hela butikens blickar på sig. Är det inte meningen att man ska känna sig ÖVERLÄGSEN och GLAMORÖS på alla sätt och vis när man står och provar fantasifulla plagg? (Kläder man egentligen inte vågar köpa men som är så kul att titta på att man bara måste se hur de ser ut på en själv.)


/Good morning starshine - Oliver/R


200:inläggsjubileum :o

200 inlägg på hum.. knappt nio månader är kanske inte så mycket att skryta med, men man skriver ju bara när man har något att meddela. Eller, det tycker ju i och för sig inte alla. Men något av det tristaste som finns med bloggar är när de är fyllda med inlägg som endast meddelar att personen sitter och äter en sallad. Är inte twitter till för sånt?

Alla gör ju som de vill. Tack och lov.
Och idag ville jag och föräldrarna gå omkring i skoga igen.
Det låter kanske som att vi gör det väldigt ofta men nej, inte alls nästan.


/Sweet home Alabama - Lynyrd Skynyrd

När jag var liten var vi tydligen ute nästan varje helg. Ibland tog vi med oss kyckling-sallad. Kan jag gott förstå, jag menar, ingenting är ju så fullt av saker att göra för ett barn som naturen. Vatten, högt gräs, nedfallna träd, träd att klättra i, stora områden att springa omkring på, inga bilar. Helt enkelt, perfekt!


Min absoluta favoritskog.

/R

Umgängesdag


/Sweet Caroline - Neil Diamond

Hej hopp!

Idag har jag varit nere i stan med finaste Anna, med uppdraget att hitta en passande klänning till min kusins bröllop. Gah, mission impossible känns det som. Vi hittade inte direkt någonting, men det spelar ingen roll. Att bara umgås med en av sina käraste vänner slår det mesta. ^^

Vi bockade av de flesta affärer som fanns omkring oss, tills vi pausade med kycklingrulle och pommes. Efterrätten blev AWESOME mjukglass. Doppad i choklad. Raaaaahhhh.... ^____^ Sedan erkände vi oss lätt besegrade och vandrade hem till Anna och Peters lägenhet där vi satt och slöade på balkongen i några timmar med cider, SNACKS och äppelbitar. Samt så klart tjejsnack av prima kvalité. \o/

Tack för en underbar dag Anna! Ha fått mig en rejäl, välbehövlig dos av energi nu. :)


Finfina bilder blev det allt!Trevlig kväll!
/R

Stadsparkens eftermiddagsljus


/A summer song - Chad & JeremyNär mamma kom hem från jobbet idag stack vi till stadsparken och gick runt där en stund. Kunde nästan ha varit sommar. En massa ungdomar satt och pratade på gräsmattorna, en man kissade i buskarna, någon grillade, knopparna utslagna eller på väg, en trubadur som plonkade på gitarren... trevligt värre. :)Har spenderat löjligt mycket tid vid tv:n hittills under min vistelse här, men ärligt talat så är det bara härnere som jag kan njuta av den friden och avkopplingen ordentligt. Uppe i Tärna har man dessutom inte riktigt orken att knata bort till ett dagrum bara för att se på tv. Då tittar man (jag) hellre på film eller gör något annat på dator. Så det blev tv-kväll idag igen, inte mig emot överhuvudtaget! som avslutades med första timmen på Bright Star. Göttans bra film det där.

Halvskrivit in mig på arbetsförmedlingens hemsida nu också.

D:

Nattinatt.
/R

Soliga dagar

Alltså, åh, det är ju helt underbart väder. Jag tog en cykeltur igår, såg mig om lite. Det har ju inte skett jättestora förändrningar här i området sedan i julas, men det kan vara skönt att någonting är sig likt. De har ju sågat ner det fina pilträdet så gården ser väldigt naken ut nu, jobbigt. >.<

På projektfronten ser det ut så här, att jag lyckades faktiskt skriva lite igår vilket var en obeskrivlig lättnad. Trodde att skrivkrampen fått mig i sitt våld. D: Fick dessutom mail från min handledare där hon skrev härligt positiva, upplyftande saker. Ibland krävs verkligen inte mycket för att man ska känna sig bra igen. ^^


Utanför Universitetsbiblioteket. Vackert värre. ^_^

Ha en spektakulär tisdag!
/R

PS. Jag undrar verkligen över ALLA MINA LÄSARE, för jag har ju så många. Häromdagen nådde statistiken 50, vilket är sjukt och obegripligt (det är alltså mycket för mig, galet mycket) och den enda förklaringen är att det var jag själv som klickade mig in på min egen blogg så många gånger på samma dag. Enda förklaringen. Over and out.

Sol i sinne, brun inne!*


/Gymnopédie No.1 - Erik SatieIdag körde vi ut till Dalby och promenerade en sväng bland vit- och gulsippor, fågelsång och solsken. Äkta vårkänslor! :)

/R

*Rubriken är naturligtvis ett citat från Sunes Sommar. Älskar den filmen!


Restaurang med les poires
/Stop for a minute - Keane & K'NAAN

Just den där biten "stop for a minute" sjöng jag om och om igen en period i höstas. Det är ett riktigt i-landsproblem när man inte kan en hel låt utan bara någon rad. Så frustrerande att man inte kan leva ut hela. D:

Idag bjöd päronen med mig på vår grekiske grannes restaurang där jag åt souvlaki med tzatziki. Första gången jag smakat på det ordentligt. Tyckte att näää men det var ju ganska gott och sedan vägrade jag öppna munnen ordentligt. Jag kände hur vitlökslukten bara spred sig som en epidemi. x)På väg ner gick vi genom Botaniska trädgården som redan har en massa färg och utslagna blommor. Hur fint som helst. Om solen tittat fram hade jag gott kunnat föreställa mig sommar. Men det är ju klart att dagen då mamma vill att vi ska cykla ner till stan så ska det börja regna. \o/På väg hem genom Lundagård fick vi även se en skymt av Idol-uttagningarna som jag varit helt ovetande om. Tycker alltid det känns så extremt märkligt när ens vardag blandas med någonting så fjärran som tv-program. Att de mixas liksom. Plötsligt ser man en tv-profil. Kameror. Tv-programsmärken. Köer. Man bara "o_O"/R

ó_ò

Aaaah!
Nu kollar päronen och några grannar taket med ett proffs, så medan jag sitter här i godan ro med lite glass (vanilj och chokladkross! <3) så dunkar det plötsligt genom hela huset. Jag HÖR hur de klampar omkring däruppe. Fy vad obehagligt. :S Tänk om hela taket rasar in. D:

Looooouuund

Så var man nere i södern igen, efter en heldags resande. Klockan är inte så himla mycket (enligt Rebecka-mått) men jag är sjukt trött ändå. Förståeligt naturligtvis, speciellt med tanke på att solen har strålat starkt hela dagen lång.


/Horizon - Rachael Yamagata

På tåget till Lund satt jag vid fönster, med bord. Mittemot satt en kvinna som var läskig för hon tittade forskande på mig (jag anser att alla som ser forskande på mig vill skada mig) och sedan läste hon Hus & Hem medan hon tjuvkikade på filmen killen till höger om henne tittade på. Han i sin tur såg arg och galen ut. Sedan skrattade han gott åt någonting som hände i filmen, men det gjorde bara situationen mer creepy.

(Egentligen är det jag som är dramatisk av mig. Kanske läste jag in för mycket. Det är varje författares plikt.)

Det var redan väldigt trångt, men så klart ska även den fjärde platsen (bredvid mig) tas upp av en man som knappt fick plats med benen. Väldigt underhållande att iaktta, fast jag led med honom samtidigt. Jag om någon vet hur jobbigt det är när benen inte får plats ordentligt. GIEF MER UTRYMME FÖR BENEN!I Katrineholm (jag hoppar lite nu, men jag är trött och orkar alltså inte strukturera det här spontana inlägget) bytte jag till buss. Är inte helt säker på att jag valde rätt dock, det var en dubbeldäckare som såg väldigt fin och stilig ut, speciellt invändigt. Helt perfekta säten. o.o Tänkte just när den skulle börja rulla, att hm, kanske var det här första klass. Och att den gula skraltiga bussen bakom var andra klass.

Satt som på nålar hela bussfärden, skräckslagen inför vad jag trodde skulle bli en utskällning och betala extra om de kom på mig. Men nä, ingen kollade ens biljetten.


Fancy bus. Yeah.


Tärna. ^^


Mitt vackra Skåne!

Blev lite firad i efterskott också när jag väl kommit hem. Tårta och paket. :) Fick två gigantiska ordböcker samt ett keltiskt halsband i brons. ^___^ Ja, och så köpte mamma och jag båd Proviva och glass i affären - DET har jag saknat. Yumyum.Jag är ju lite sån.
Snillrik och smakfull.

Godernatten!
/R

Projektet dag två!


/A sorta fairytale -Tori Amos

Kanske kan den här låten, som är en personlig favorit just nu, muntra upp dagen. Förutsatt att de få läsare jag har inte upplever en så fantastisk dag. Annars är det så klart fritt fram att bara njuta av den ändå.Nu har vi ju gått in på dag nummer två av projekttiden. Gårdagens skrivkramp har lossnat lite, men jag vill verkligen inte säga för mycket ifall att den sätter in direkt efter lunch. Man vt ju aldrig liksom, den är en smula sneaky. Har dock haft en ganska trevlig dag hittills, inte känt mig alltför stressad över saker och ting. Tittat på Project Runway på tv3play, skrivit (väldigt lite för en utomstående, men för mig är det ungefär lika mycket volym som Bibeln) och läst om både elefantkyrkogårdar och att skjuta upp saker. Både mycket informativa.

Som ni ser så har i princip all snö försvunnit från Tärna nu. Jag såg att någon av vaktmästarna bröt ner en av de mer envisa högarna av snö igår och spred ut allt på parkeringen. Nu återstår bara små vattenpölar. Ganska... obehagligt egentligen om man tänker efter. Tänk om man kunde göra så med människor.Imorgon ska jag packa inför Lund. ^_^ Ska bli trevligt värre att återse sin kära hemstad.
Happ, nu är det dags för lunch. Sedan.. mer skrivande förhoppningsvis.

NEJ, jinxa det inte! D:

...

Jag.ska.inte.skriva.efter.lunchen.
Så.

/R

Jah.

Idag börjar projektveckorna.
Det är bara att kasta sig ut.
Ugh.

Lyssnar på lite Tori Amos. Fast måste snart stänga av henne, om jag inte vill bli alltför distraherad i mitt karaktärsskapande. Inte min egen karaktär alltså. Jag kan se dem stå i dörren och bara vänta på att bli insläppta. Någon gång måste jag låta dem tränga sig på. D:


/R


Godis och film

Har nu tittat på den danska filmen "Hævnen" (riktigt bra!) och ätit upp resten av godiset som päronen skickade till min födelsedag. Omnomnom. Sådan förgänglighet. Man äter och äter tills det är slut. Så onödigt egentligen. Varför lägger man pengar på det?

Ja, men svaret är ju självklart.
Det är gott. ^_________^
/Come give me love - Ted Gärdestad

Dagen är jag väldigt nöjd med. Jag har anmält mig till tolv kurser och en utbildning för hösten. Får väl se vad det blir av mig efter Tärna. Just nu känner jag mig ganska trött på "studier", schemalagd tid och sådant, men situationen kanske ser helt annorlunda ut i höst. Jag menar, det ligger en hel sommar emellan. Som antagligen inte kommer kännas så lång.

Letat sommarjobb också, men där fanns det ju inte mycket att plocka. -.-

Har tänkt mycket på mitt projekt. Just nu är fyra karaktärer av fem/sex lite utarbetade i mitt huvud. Måste dock kanske ändra, med tanke på att jag antagligen påverkades en del av Eclipse som jag gluttade på tidigare. Ahem. Jag påverkas väldigt lätt när jag skriver. Det är därför jag inte borde lyssna på musik när jag författar. En av mina svenskalärare som läste något jag skrivit under sommarlovet sa att "ja, jag märkte att du lyssnade en del på ABBA till exempel". Överallt i marginalerna hade jag klottrat en massa låt-rader. \o//R


Morgonvårfåglar

Hejhopp vad tidigt uppe jag är.
Beror dels på att jag inte kunde somna om så där naturligt som man gärna vill det ska vara, utan det blev nästan tvångssömn. Men framförallt klev jag upp för att den här lördagsmorgonen är helt underbar. Fåglarna hörs genom fönstret, solen strålar och jag kan faktiskt ha fönstret öppet utan att frysa. Vår. VÅR. :D


Dagens utsikt!

Gerd har åkt hem igen, för resten av terminen nu (kanske med undantag för någon visit hos mig ^__^), så det är dags att hugga i med hårdhandskarna på sådant som i hennes sällskap kanske blir lite bortglömt av mig. Till exempel ska jag anmäla mig till diverse kurser + en bibliotekarie-utbildning i höst och kanske kolla lite sommarjobb. Det som hänger främst över min lilla axel är dock projektet som startar fr.o.m. måndag. Yikes liksom. D: Min idé har börjat falla isär lite, det skrämmer mig men jag försöker tänka att det endast beror på att jag inte har några starka karaktärer. Eller ens ens handling. Jah. Det här kommer ju gå bra.

...

I alla fall, i torsdags(? ja, tror det) hade vi strömavbrott på hela skolan, vilket innebar zero lagad mat. Vi fick frukost istället. Funkade för mig, dock är det så svårt med sådan mat (fil & flingor samt mackor) att jag aldrig riktigt vet när och om jag är mätt. Jag åt två tallrikar fil och fyra mackor. :S Men det kanske räknas som en portion lagad mat.

Strömmen kom tillbaka efter några timmar (5?), men det märkte varken jag eller Gerd (till en början, förrän hon kollade ut genom fönstret och såg upplysta fönster) för vi satt ju och spelade kort. ^_^ Trevligt värre. Kortspel drar verkligen fram den aggressiva sidan och kämparglöden hos folk. \o/Trevlig fortsatt morgon!
/R

Bemärkelsedagen

Oj, fick lite småpanik plötsligt. Här har nästan hela födelsedagen passerat utan någon endaste liten notis från min sida. Jag måste ju ha bevis för att in 21-årsdag verkligen har ägt rum.

Hm. Har inte så mycket bevis faktiskt. Mer än en bild. Vilket jag bjuder på. Så här på kvällskvisten, innan jag däckar. Gerd sover redan i extrasängen. Hon har mer kontroll över sömnen än jag känns det som. Jag har som ett tvångsbehov att sitta uppe för länge.

Hursomhelst, grattis till mig! Första och antagligen sista gången jag firar på Tärna. Det gäller att ta vara på alla ögonblick som är värda att sparas.


Någon minut över tolv den 5e april 2011.

Sovdags. Mest för att batteriet håller på att dö.
Toodles!
/R


En morgon inte riktigt som alla andra


/Un giorno per noi - Josh GrobanDen här söndagsmorgonen var nog en av de bättre jag haft på ett bra tag. Jag vaknade, låg och drog mig en lång stund med hörlurarna bekvämt över öronen. När jag bläddrade fram till Josh Groban på iPoden och fick upp Un giorno per noi - precis den låt jag har i inlägget - öppnades plötsligt en massa luckor i mitt huvud. Som jag redan nämnt så har jag en idé till projektet och herr Groban drog igång tankeflödet. Det var ganska underbart faktiskt. men samtidigt besvärligt. Först hade jag ingen penna - var tvungen att lämna sängen och hämta en -, sen kunde jag inte hitta en bekväm sittställning att skriva på - måste röra mig en massa och flytta runt - och dessutom, när jag trodde att jag fått ner allt huvudet innehöll kring idén.. ja, då dyker en ny karaktär upp och ska pocka på min uppmärksamhet. Gah. Jag fick en mild form av skrivkramp också. D:Nu låter jag nog lite otacksam.
Det är jag verkligen inte.
Så härligt att få skymta flow-känslan, veta att den inte gått förlorad hos mig. Åh. ^____^

Jag som trodde att det skulle bli vackert vårväder den här helgen. Nej, när jag tittar ut nu ser jag senhöstväder. Det verkar regna. Inte mysigt regn, utan sånt där som helt oprovocerat fastnar överallt på en. Utan att falla liksom. Regnet bara finns runt omkring en. Som dimma, fast obehagligare. Brrr.

Inte för att det bekommer mig så mycket egentligen. Jag ska borsta tänderna och se på film. Inga planer. Underbart. \o/

/R


Efter tolvslaget sover jag inteSå här på natten tänker jag väldigt mycket. På olika saker. På människor jag saknar, framtiden jag inte vet något om, det förflutna som gör sig påmint, karaktärer som vill bli skrivna... vilka som sitter vakna samtidigt som jag. Med månen dold och inga skrivare kvar under helgen känner jag mig lite ensam. Fast det gör inte så mycket, egentligen.. så länge som jag sysselsätter mig själv. Har tittat på Alice i Underlandet och The Shawshank Redemption ikväll. Underbar filmer (speciellt den sista!). Ätit pizza. Lyckades även göra rischoklad innan, helt själv. Men jag förstår nu hur värdefull Görel var för mig i den proceduren. Tallriken jag smälte chokladen i ar kokhet när jag skulle hälla ut blandningen på pappret. Gah. Chokladigt och kladdigt och varmt. Nej, jag hör verkligen inte hemma i köket.

Efter lunch idag kollade jag posten, och tänka sig! Jag hade fått hela tre brev. Två från mina fina vänner och det tredje kom ända från mormor i Halland. Jag vet bättre än att öppna det nu, dock. Någon fyller ju tydligen år på tisdag, om bara tre dagar. :O Tjugoett år minsann. Hur gick det till?

Hursomhelst, hemlängtan håller i sig. Ska bli mysigt att komma ner till Lund. Hoppas att jag lyckas hålla stressen över projektet borta tillräckligt länge för att hinna njuta av mitt besök. Har ännu inte bestämt mig för vad jag ska göra... men just nu lutar det åt någon form av novellsamling. Hade varit kul att experimentera med karaktärutveckling. Se om jag kan sätta mig in i flera huvuden på ungefär samma gång. Det är ju något jag jobbar med hela tiden, känns det som. Trovärdiga karaktärer. Hjälp vad viktigt det är för mig. Ingen vill väl läsa en bok vars karaktärer tråkar ut en?Tydligen ska det bli varmare i helgen... vi får väl se. Nu ska det här inte bli ett jättelångt inlägg (vilket det redan har blivit, haha), så jag säger godnatt och önskar alla en god sömn. Själv känner jag mig väldigt rastlös. Det är berättelser i mig som vill ut, jag bara vet det. Frågan är hur jag ska våga ge mig på dem.


/When you wish upon a star - Leon Redbone

Så mysig låt. Hörde just den här versionen första gången i torsdags när klassen såg "You will meet a tall dark stranger" (tror jag den heter) på bio. Micket bra film! Woody Allen. ;) Sista gången på filmstudion för mig, nästnästa torsdag (som är nästa tillfälle) åker jag söderut redan på förmiddagen. ^_^

Sov gott!
/R


RSS 2.0