Lilla händelse Nr.1

Idag var Emil Jensen på besök! Måste erkänna att innan Görel presenterade honom för mig så var jag inte helt medveten om att han ens fanns. Men ju mer jag lyssnar och får veta om honom, ju mer intresserad blir jag av att fortsätta. ^_^ Har haft en heldag med honom i stort sett, mycket uppskattat misstänker jag. :)
Snart är det kvällsmat och efter det ska vi på internatet baka pepparkakor! \o/
Det är fortfarande snö ute och jag trivs så bra. Dessutom har mina element blivit stekheta nu, så jag hoppas att rummet kan komma tt märka en förändring i värme. För det är ju inte jag som lider, utan det är rummet......./R


Första advent!

Har idag för första gången upplevt en första advent som på intet sätt påmint om julen. Det känns väldigt märkligt. Jag antar att det främst beror på att jag inte är i Lund som jag förknippar med jul kring juletid. Häruppe har jag inte traditioner eller någon känsla för julen. Inga lussebullar, pepparkakor, julmusik. Okej, jag spelade faktiskt lite Bing Crosby i förmiddags, men nej.. inte ens med all snö utanför fönstret kunde jag få fram känslan.

Men inte hänger jag läpp för det inte! Har haft en ganska så utsökt dag ändå, med film och avslappning och allmänt dåsande. Såg precis klart Zaïna, cavalière de l'Atlas (2005) som jag kan rekommendera! Så vackra hästar och bra skådespelare och ja.. känns skönt att kunna variera Hollywood-streamen med lite annat som man inte brukar titta på. Soundtracket är riktigt bra också. Tyvärr fanns inget på youtube, men för er som har Spotify.. go for it!Och så där kan man ju också se ut när man inte har något bättre för sig. \o/

Ser fram emot en god natts sömn nu. Under mitt dubbelt upp varma täcke! Och imorgon är det frukost.. och varm, hemlagad mat. Woo! Ibland ser man verkligen livets små njutbara ögonblick på riktigt istället för att bara låta dem passera. Ska bli kul att träffa klassen igen också, man känner sig på något sätt isolerad på helgerna. Fast de blir väl vad man gör de till kan jag tänka mig...

Hursomhelst! Dröm sött!/R

Ugha bugha


/If you love me - B.B. King

Har kommit tillbaka från dagrummet där jag och Görel har tillbringat några timmar med mat, riskakor, jäsande och gloende på Stolthet & Fördom. Inte så där galet spännande, nej, men det ligger någonting väldigt visst och fint i att kunna spendera lång tid med att inte göra någonting speciellt. Dessutom tillsammans med en god vän. Det är få förunnat, måste jag påminna folk därute om!

Nu väntar.. antingen slötittande på Emma eller skrivande på min text till på tisdag.. Blä, glömde helt bort Montecore. NEJ, den ska inte dra ner på min fina lördagskväll. Så.

Mys på!
/R


Bjällerklang, bjällerklang..Hej hopp!

Lördag och snön ligger vit på taken igen. Helt underbart! Sitter här i sängen och myser när jag ser hur snöflingorna yr omkring därute. Jag blir helt.. glad inombords. Tillfreds. Trots att jag har mycket att göra, känner jag mig inte så värst stressad. Tycker om hur lördagar, eller fredagar, inbillar en att tid finns det gott om. Fast lite opraktiskt är det samtidigt... för sen inser man på söndagen att allt tar slut förr eller senare, även helgen och därmed också tiden som aldrig skulle ta slut. D:

Hursomhelst ska jag tvätta idag och bädda nytt i sängen (ser fram emot detta! Finns få saker som är så trevliga som att krypa ner i nytvättade lakan, det vet ni väl?), försöka läsa i Montecore trots att det bär emot väldigt kraftigt (what's that all about? o.O) samt skriva på nytt responsmaterial till tisdag. Kanske även läsa responstexterna till tisdag.
   Okej jag förstår att det inte är så värst intressant att läsa om någons planer för dagen (fast allt är ju relativt.. om jag skulle träffa Johnny Depp eller hoppa bungyjump så hade kanske det varit lite mer spännande än tvätt), men det hjälper faktiskt mig att se det nedskrivet.Argh, höstterminen har gått så snabbt! Det har hänt en massa saker som har fått tiden att passera förbi som.. som.. som någonting snabbt. (Orden sviker mig när jag som mest behöver dem verkar det som -.- .) Tänker bara på vårterminen, hur fort inte den kommer gå när det verkar som att vi har hur mycket som helst att göra. Och typ två månader ägnade till projektarbetet. Vad.. hur ska jag kunna fokusera? Måste jobba på självdisciplinen!

Annars ser jag fram emot allt som händer innan julavslutningen: Emil Jensen, Bob Hansson, Aniara i Stockholm, Open Mike Nite. Samt självklart julavslutningens uppträdande. ;) Ber bara för att jag inte ska stå där och darra och må alltför illa. Det hade förstört så mycket.

OH!
På måndag får jag mina filmer, Stekta Gröna Tomater och Amelie från Montmartre! <3

/R

Itudelad dag!Tjo!

Jag hatälskar alltid tisdagar lite, eftersom början av dagen förknippas numera med småpanik och prestationsångest. När inlämningen av responstexten väl är avslutad så kan man gå genom resten av dagen med glatt sinne. Vilket jag har gjort! Speciellt med Buffy-tittande på kvällen i åtanke. Dessutom fick jag massage ikväll som var helt underbart, och jag tror att det kann betraktas som en komplimang när massören säger att man har en mjuk rygg. :')


Här vet jag inte vad vi gör riktigt, Görel och jag, men synkade är vi i alla fall.

Kom dock på att jag måste sätta igång med en massa saker om jag inte vill hamna på efterkälken som jag brukar. Lära mig min dikt utantill samt försöka passa in den med musiken, börja läsa Montecore.
...
Okej, så det var bara två saker. Men jag menar, det är ganska mycket om man tänker efter. Montecore är ju tjock. D:  Och jag med  mitt dåliga minne och ingen känsla för takt eller musik överhuvudtaget kommer få det svårt med dikten. Ahem.


Vy över Tärna/Stockholm/London en dimmig eftermiddag.

Nu ska jag försöka gräva ner mig i sängen och undvika kölden härinne. Kanske glutta lite i den där.. boken.
Sov gott sötebröd!
/R

En söndag i dvalaSöndagen har spenderats mestadels i sängen framför datorn och jag inser att de enda gånger jag reste på mig var vid naturliga behov såsom toalett eller mat. Nu har jag för övrigt ätit mig själv ur huset i stort sett. Jag har ransonerat så gott jag kunnat, men lördagar är ju ändå lördagar och om de är extra deppiga så krävs det alla sötsaker som man kan finna. Därför fanns inget gott och sött kvar idag söndag, för mig att namsa på.
Dock lånade jag pengar av Görel och köpte lite ur automaten.
Den hederliga, lojala som vet vad jag behöver.

Något sånär klar med responstexterna, men känner mig smått orolig över tisdagens inlämning. Uppgiften är helt oförståelig. Eller ja, väldigt jobbig i alla fall. Jag förstår den knappt. ;_;

Har sett på Harry Potter idag, trean och fyran. Jädrans bra böcker där alltså. Filmerna funkar.
Och de gånger jag inte har haft film-ljudet på så har Elvis dånat ur högtalarna. Mysmusik! Påminner mig alltid om pappa och bilresor. Elvisp är perfekt bilmusik, för mig, precis som Simon & Garfunkel.

Dags att slappa.
Ha. Ha.
Det har jag ju gjort hela dagen.
Man kan inte få för mycket slappande på schemat.
Så det så.

/R


va

Idag lever inte timmarna.
Allt segar sig fram, som kola.
Känns som att jag hasar efter i skidliften, ni vet när man ramlar av men vägrar släppa greppet om sitsen.

Har idag dragit ut på frukosten, påklädnad och hårborstning, tagit en titt på nästa veckas responsinlämningsuppgift och suckat trött, planterat Svantevit och Natt, satt namnlappar på mina plantor, tittat på Värsta Språket och lite Air Bud - vilken lirare med Görel. Nu melankolar jag.

Som kola liksom.

Förresten...

... det är så mycket med det jordiska.Vad som har hänt - ett väldigt långt inlägg så pass på!

Intensiva tre dagar har det varit. Mycket som har hänt och jag känner mig glad, tillfreds, mysig. Helgmysig! För det är ju faktiskt fredag nu.I onsdags kväll gick jag, Görel och Kristoffer ut i kylan för att möta Leoniderna ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Leoniderna ), men vårt hopp var svagt efter att det snöat och varit molnigt hela dagen. Vi såg dem inte heller alls, däremot tittade månen så vackert fram då och då medan vi vandrade fälten fram och det var som att stå på en scen i några andetag. Våra skuggor blev starkt framträdande, hela marken lystes upp och vår trio utropade förtjust varje gång detta inträffade. Jag tror vi gick ungefär 1½ timme, men för en gångs skull bet inte kylan på mig. Hade garderat mig väl med underställ och halsduk och mössa. Först när jag tog av mig stövlarna såg jag att de hade läckt, men konstigt nog kände jag ingenting under promenaden.

Därefter sov vi alla tre i K's rum, efter att ha tryckt in två extrasängar vilket tog upp större delen av rummet. Det är så intressant att man har så väldigt mycket att prata om sent på kvällen, något vi blev varse om när klockan hann bli halv två innan vi släckte. Görel berättade en godnattsaga som slutade med "Och plötsligt kändes allt annorlunda. Luften blev rosa." ^^Igår spenderade trion förmiddagen med att fixa och dona med dikterna som ska framföras på julavslutningen till musik. Ovärderlig tid för mig, eftersom jag var helt förtvivlad över vad jag skulle läsa och ännu mer vilken sorts musik jag skulle välja. Alla blev klara och glädjen var stor! (Nåja, inom mig i alla fall. ;))
    Efter lunchen stack jag, Görel, Annelie och Linnea till Västerås (efter lite vilsekomning ^_^) för att se Harry Potter and the Deathly Hallows. Jag älskade den, vet inte om det beror på att jag inte minns boken så en jämförelse är näst intill omöjlig för tillfället. Lovat mig själv att läsa om boken till i jul då vi kanske ska se den igen med familjen (såsom traditionen är!), men skådespelarna (de unga) kändes för en gångs skull äkta genom hela filmen. Underbart. \o/
    Extra stressigt blev det sen när vi skulle hinna hem till kvällsmaten för att sedan gå på bio med klassen (Det Vita Bandet). Våra fina klasskamrater fixade ihop matlådor med ungspannkaka, sylt och äppelmos till oss. Till och med sallad blev det! Sen bio igen och den var väl helt okej, men kändes som att den pågick i 5 timmar minst. Jag var helt utmattad av förklarliga och, som ni säkert håller med mig, förståeliga skäl. x)Idag! gick vi för första gången igenom ordningen av diktuppläsningen med Eric. Jag var trea, och skakade som ett asplöv, men det kändes mycket bättre än förra gången och jag är så stolt över mig själv. Det är så kul att utmana och överraska sig själv. Dessutom får jag alltid sån enorm adrenalinkick av sånt där. Stå fram folk och framföra någonting. Jag mår skitdåligt, men det är ju även väldigt häftigt. All fokus på mig liksom. På mina ord.Vi lånade Gudfadern-filmerna samt Värsta Språket av Nenne inför helgen, så nu har vi lite att gotta oss med. Kommer nog behövas, för mig, eftersom jag inte har fått tillfälle (något bekvämt tillfälle) att handla i Sala, vilket innebär noll intag av choklad eller naturgodis. Eller underbara solrosfrön. Åh... riskakor. Proviva! Herregud. Nej, jag har faktiskt skorpor, bröd och ehm... ja. Mat har jag. Det har jag.

D:

Borde städa rummet... men när? För att citera den gode Kristoffer:

"Vet inte än,
kanske snart,
kanske sen
."

Fortsatt fin fredag folket! \o
/R


Myskväll i djurens teckenHar haft den mysigaste solokvällen hittills på Tärna. Min säng är som en riktig goshörna på kvällarna (egentligen hela tiden, men det ser som allra gosigast ut när det är mörkt) och tillsammans med vaniljvärmedoftljus och Secret Garden så har vi receptet för en helkväll med sig själv.
   Målet för kvällen har varit att skriva morgondagens responstext: poesi eller prosa med ett djur som huvudperson. Mitt djur var ju självklart. Katt. <3
Det gick dock inte så bra till en början, allt kändes motigt och svårt och trots att jag fick fram lite text så kändes den ändå alldeles för framtvingad. Jag tänkte att "Nää, så här ska det ju inte vara! Speciellt inte med katter som jag ju avgudar, varför kommer inte mitt flow?" Ja, det var jobbigt måste jag erkänna. Men! Så fick jag ju den briljanta idén att försöka skriva för hand istället. Varför inte liksom?

Till studenten fick jag två Parker-pennor, en kulspets och en reservoar. Den sistnämnda har jag dragit mig för att börja använda eftersom jag varit osäker på min inspiration och inte ville använda en så fin penna helt i onödan om jag ändå bara skulle kladda ner en massa strunt (nej, inte Ekelöf-strountes, utan riktigt strunt som i kladdkladd). Men så bestämde jag mig ikväll att nu, NU, ska det ske. Jag ska fixa ihop pennan och skriva. Det krävdes iofs ett samtal till pappa för att få ordning på hur man sätter ihop en penna (ibland är jag inte smartare än en morot)men snart satt jag här, triumferande.

Skrev och skrev och myste med min filt, tre klementiner, två äpplen, tre riskakor och x antal oerhört spännande skorpor. Ja just det, lyckades även klämma i mig tre skivor bröd (dett som Görel bakade åt mig) vilket var namnam.

Avslappning på friksvården väntar imorgon och förhoppningsvis hinner jag skriva ihop en något sånär fungerande djur-text innan 10. Annars får det väl vara och så får folk attackera ett abrupt slut eller något liknande.

 Min myshörna!

Godnatt allesammans, susselura nu så fint, och dröm sött!
/R

Oinspirerad

Uff, ni vet sådana där dagar när man känner sig helt tom och ihålig? Ingenting känns meningsfullt eller roligt och det mest kreativa man kan komma sig för är att stirra ut genom fönstret till musik eller ligga på mattan med blicken i taget. (Alternativt ligga i sängen, för den som har ett kallt rum så det är risk att man förfryser ryggen om man väljer mattan.)

En sådan dag har det varit idag. Igår också faktiskt. Hela helgen. Men gårdagen sken upp lite av sällskap med Görel, då vi bakade bröd (Görel bakade, jag snattrade och skvallrade och såg på) och lagade mat för att sedan titta på Fruarna i Windsor och Bläckhjärta. Dock föråt vi oss båda på bröd, vilket inte är så svårt att göra med nybakat! Inte vårt fel alltså.

Söndagen började med att jag skickade iväg ett egengjort Fars Dag-kort till pappa på mailen vid 2-tiden. Seb sov jag och vaknade och förbannade folk som sprang upp och ner och överallt i korridorerna.
   Ibland (ofta) önskar jag att jag inte var tvungen att gå ut ur mitt rum för att fixa frukost. Dagar som dessa liksom. Då känns det bara helt fel att öppna dörren och ännu mer fel att stå och rota i ett dagrum med folk omkring sig. Lyckades i alla fall med att få fram lite frukost, åt den medan jag såg på You've Got Mail. Mysmys film oftast får mig att må bättre.

Jag känner hur skrivuppgifter och annat pockar på mig, kräver min odelade uppmärksamhet. Dåligt. Mycket dåligt. Jag måste sätta igång.
Snart.
Ska bara...Snön är slask nu. Yippie, dålig vinter all over again. Gief fin vinter, snela?

/R


Hej mitt vinterland!

Snön täcker Tärna vid det här laget och jag hoppas att den väljer att stanna kvar ett tag.
Jag är ju liksom inte främmande för snö bara för att jag är skåning. Och när alla på facebook bad snön försvinna i februari så höll jag istället mina tummar och ville att den skulle bli kvar. Jag älskar snö.

Saknar bara att åka skidor.

Idag är det hemarbete som gäller och för en gångs skull känns det som att jag har för mycket tid över. Jag försöker börja med responstexterna men någonting håller mig tillbaka. Jag försöker börja skriva på min djur-text (ska sätta oss in i ett djurs tankar och skriva utifrån dess perspektiv) men fingrarna vill liksom inte lyda.

Hade gärna gosat ner mig med lite Buffy vid det här laget, men det känns lite fel att titta utan de andra. Kanske mest för att jag inte vill bli alltför uppdaterad om vad som händer exakt innan jag ser avsnitten igen med gruppen.
- det där lät väldigt förvirrande. ;o

Åh, känns underbart att se ut genom fönstren och se det där vita på hustaken och granarna... jag myser.


/"Stop, Look, Listen To Your Heart" - Diana Ross & Marvin Gaye


/R

Här sitter vi igenSåhär ungefär känner jag mig just nu. Lite orolig. Smått nervös inför morgondagen. Vad jag talar om är naturligtvis den vanliga responstexten som ska in innan klockan 10. Dessutom ska jag skriva en så kallad äckel-text, vilket är något av det svåraste jag kan tänka mig. Varje gång jag ens försöker mig på att skriva äckligt så mynnar det ändå alltid ut i alldeles för puttinuttigt och mysigt äckligt.

Ska dock försöka. Den vanliga rutinen alltså. ^_^

Jag borde ju egentligen inte lyssna på Enya medan jag skriver äckliga saker, men jag har återigen (villigt) fastnat i hennes musikträsk och jag omfamnar alla låtar som dyker upp. Hittade hennes "vinter"-album från 2008, "And Winter Came" som är helt underbart. Rekommenderar varmt till er alla!And Winter Came - Enya/R


Planerna

Det är först när lovdagarna är slut och den vanliga helgen sätter in som man börjar inse att trots härlig ledighet så finns ändå "läxor", uppgifter och annat nödvändigt att göra fortfarande kvar. Gnager på insidan av skallbenet. Jag får lite... panik. :D

* Stryka ord i utdelad text (till tisdag)
* Skiva äckel-text (tisdag)
* Skriva text till Erics lektion (fredag)
* Läsa och ge feedback på responstexterna (måndag)
* Dammsuga + moppa
* Hänga upp tvätten

Mhm? Det är ju inte utan att man undrar hur mycket en person ska få ha på sina axlar!

Men, har även roliga saker att göra idag. Eller ja, en sak hittills i alla fall. Igår handlade jag och Görel inne i Sala, där hon bland annat fick tag på en fin liten stol för 25kr och jag kom äntligen ihåg att införskaffa både plastkrukor och jord till mina små skott. Så idag ska jag alltså försöka komma till skott (HAH! .. dålig humor är dålig humor \o/) och plantera. Kanske kan det lugna mina stressade nerver litegrann!Och solen skiner precis lika mycket idag, uuunderbart!Men nej, nu är det dags att sätta igång, till tonerna av Mr Blue Sky med Electric Light Orchestra! Önska mig lycka till... ;)/R

Det mullrar och det skakar...

Den förut så fina och mysiga grusparkeringen håller på att asfalteras under lovet, vilket resulterar i att hela huset skakar. Lite jordbävning, så där dangerous liksom.In till Sala igen idag, men den här gången för att handla och glutta i affärer. Ska bli så mysigt så!

/R


Efter poetens dödJag och Görel stack in till Sala efter kvällsmaten för att se på Bright Star. Bussarna till skolan slutar dock gå efter 20 eller nåt, så vi hade några andra idéer för hur vi skulle kunna komma tillbaka efteråt.

1) Gå 8km. (Detta alternativ fasade jag något för eftersom jag glömt ta på mig både underställ och gummistövlar. Görel dock, som alltid är så praktiskt lagd, hade till och med sig sin reflexväst. Go you!)

2) Lifta med någon vänlig och förhoppningsvis inte alltför galen yxmördare. (Detta alternativ var Görel mest nervös inför.)

3) Hoppas på att Nenne eller Nerina eller någon annan själ med bil fanns till förfogande. Och som kunde bevekas av våra änglaansikten.Ja, alternativ tre blev det. \o/ Nenne skjutsade oss, och när vi stigit ur bilen sprang vi ut till fälten och glodde en bra stund på natthimlen. Jag har aldrig sett något liknande. Det var som en oändlig burk med strössel och stjärnorna blinkade och var så klara att jag fick känslan av att kunna sträcka ut handen och plocka ner dem. Underbart.

Det ligger 29 kastanjer på mitt nattduksbord.

/R

I konstnärens och pysslingens tecken

Oi!

Onsdagen var en regnig dag, väldigt regnig. Jag gjorde misstaget att använda min nya kappa från H&M:


Visit hm.com


"Ett misstag?", säger ni. Javisst, ett misstag, eftersom planerna är att skicka tillbaka just det här exemplaret pga för liten storlek. Att handla över nätet kan vara helt underbart praktiskt och trevligt att få hem paket dessutom, men besvikelsen blir desto större när varorna inte passar som man vill. Jaja, nu ska jag alltså inte smutsa ner den här vackra kappan något mer (tvivlar dock faktiskt på att lite regn gör någon skada men man vet ju aldrig).Jag och Görel satt i bildsalen största delen av dagen. Hon målade och jag pysslade, något jag aldrig har varit bra på och tvivlar på att jag någonsin kommer fullända i. Men någonting måste man ändå göra under blåsiga ruskdagar. Pyssel passar! Görel fick ett trevligt infall och målade drottningkrona på sin panna och vilde-målning på min hand och mitt ansikte. \o/

Fått mat serverad också. Matsalen var helt öde sånär som på mig, Görel och ungefär tre till. De sätter upp nya gardiner också! Känns mer ombonat nu. :)

Imorgon ska vi in till Sala och se på Bright Star på bio. Nu när biljetten ändå redan är betald menar jag.. ^^ Dessvärre betyder det nog att vi måste gå 7-8km tillbaka till skolan när filmen är slut eftersom bussarna är väldigt osamarbetsvilliga vid senare tider.

Nuuu ska jag försöka rensa sängen på onödiga artiklar (läs: kläder och filmer) för att kunna krypa till kojs någon gång. Är trött... känns helt knäppt att man faktiskt väljer att gå upp 8:30 för att äta frukost. Men som Görel sa, det känns annars lite osjysst mot de snälla mattanterna som fixat ihop maten. :o

Lite kvällsmusik för trötta öron:Natten på er!
/R

Mitt första och sista höstlov på TärnaHöstlovet har tagit sin början och jag triiivs på ett nästintill folktomt Tärna. Ikväll hade jag och Görel liten höstfest med prat, Avalons dimmor, Äppelkriget, Toffifee (och vi hade så kul!) och Nacho-chips! Ute regnar det och mörkret är väldigt påtagligt men allt känns mysigt måste jag säga. Dessutom hägrar morgondagens severade måltider: frukost, lunch, e.m. fika och kvällsmat. Mums!
/R

RSS 2.0